Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

donderdag 14 februari 2013

Stephen King: Het meisje dat hield van Tom Gordon

Het meisje dat hield van Tom GordonHet meisje dat hield van Tom Gordon by Stephen King
My rating: 3 of 5 stars

Inhoud:
Trisha, grote fan van de Red Sox en vooral van Tom Gordon, raakt verdwaald in het bos tijdens een wandeling met haar moeder en broer. Zij weet niet meer wat te doen en besluit gewoon te lopen.
De opgetrommelde zoekploegen zijn verder van haar vandaan dan beide partijen denken. Trisha loopt verder weg dan verwacht en blijft lopen. Haar enige middel haar fantasie en haar idool Tom Gordon. Ze loopt alleen, maar is ze wel alleen? Of is haar fantasie wel echt? Maar als iemand haar volgt , waarom helpt hij haar dan niet om terug te komen? Maar ondertussen blijft Trisha’s angst alleen maar groeien.

Mening:
Het verhaal houdt je vast en houdt je bezig. Het voedt je angst en je leeft mee met Trisha. Grappig overigens om je eigen naam steeds te lezen. Wat ik wel mee voelde was het feit dat je de angst en eenzaamheid hebt. Een negenjarig meisje dat het gevoel heeft alleen te zijn maar ook weer niet. King geeft je het gevoel aanwezig te zijn en naast Trisha te zitten. Maar tevens geeft hij het gevoel dat er iets niet klopt en dat er meer in de bossen huist dan alleen de dieren, de bomen en Trisha.
Maar ook laat hij zien waartoe een kind in staat is.
De drie sterren dat ik het boek geef, heeft meer te maken met het feit dat het verhaal voor mijn gevoel niet af is. Er blijven vragen open.
Wat me het meeste bezig hield is de vraag wie volgt Trisha en wie beschermt haar? Het is iemand die respect voor haar heeft, haar in de gaten houdt en zich verbaast over haar overlevingsdrang en haar kracht. Wie is dit?

Boekinformatie:
Boekinformatie:
Uitgeverij: Poema Pocket
ISBN: 90.245.4104.2
224 pagina's; Pocket

(G2008/14)

View all my reviews

Geen opmerkingen: