Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

woensdag 20 maart 2013

Simon Beckett: Het sanatorium

3 van 5 sterren

David Hunter, de Britse arts uit de vorige boeken van Beckett, is na een aanslag op zijn leven voor een studiereis naar de beroemde Body Farm in Knoxville (VS). Deels voor studie, deels om bij te komen en deels om zijn spirit voor het werk weer terug te krijgen. Zijn goede vriend en directeur van de faculteit aldaar, Tom Lieberman, vraagt hem op een dag om met hem mee te gaan naar een lijkschouwing in een berghut. Hunter is echter niet voorbereid op het gruwelijke tafereel dat hij daar aantreft. Het lichaam is vastgebonden en in verregaande staat van ontbinding, maar duidelijk is te zien dat de persoon is gefolterd. Vreemd genoeg zijn de tanden roze. Dit doet Tom en David beseffen dat er iet s meer aan de hand is. Als dan een tweede lichaam wordt gevonden, begint de rees tegen de klok en begrijpt het team dat ze te maken hebben met iemand die een duivelse genoegen beleeft aan de moorden en de bizarre sporen achterlaat om iedereen op het verkeerde been te zetten. Hunter heeft zo zijn mening over het geheel, maar door de onderlinge (continentale) verschillen doet hij een stap terug in het onderzoek. Maar als zijn beste vriend komt te overlijden is er niemand anders die zoveel van het onderzoek weet als hij en moet Hunter, tegen alle regels in toch nog meehelpen om de moordenaar te vinden.

De drie sterren krijgt het boek van mij. Het verhaal duurt te lang en loopt een beetje stroef. Het lijkt alsof het verhaal op gang moet komen. Hier en daar zijn er goede stukken en leest het boek weer snel, maar toch kost het soms moeite om door te lezen en de kans om het boek weg te leggen was groot.
Daarentegen de actie is wel het oude vertrouwde Beckett. En dat maakt het wel leuk. Echter de sterren worden er niet hoger door.

Overige boekinformatie:
©2009 Hunter Publications Ltd.
Oorspronkelijke titel: Whispers of the dead

©2009 Uitgeverij Luitingh~Sijthoff B.V. (Nederlandse vertaling)
Vertaling: Annoesjka Oostindiƫr
Omslagfotografie en – ontwerp: Pete Teboskins/Twizter.nl

ISBN: 978.90.218.0176.6
Opdracht: Voor mijn ouders, Sheila en Frank Beckett

(G2013/4)

View all my reviews

Geen opmerkingen: