Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

dinsdag 26 maart 2013

Simon Beckett: Niets blijft verborgen

Niets blijft verborgen (David Hunter, #4)Niets blijft verborgen by Simon Beckett
My rating: 4 of 5 stars

Als David Hunter wordt gewaarschuwd dat de monsterlijke moordenaar Jerome Monk uit de gevangenis is ontsnapt, weet hij niet dat hijzelf ook gevaar loopt. Als hij de volgende dag gebeld wordt door Sophie Keller, met wie hij gewerkt heeft aan de zaak Monk, staat binnen 24 uur zijn wereld op zijn kop. Want als Sophie niet op de afspraak verschijnt en David haar bewusteloos vindt op haar badkamervloer, begint de zaak te knagen.

Sophie en David doorlopen de oude zaak en proberen alsnog de lichamen te vinden van de vermiste en vermoordde meisjes voordat Monk hun vindt en vermoordt. Maar voor David is het meer dan alleen deze zaak. Voor hem is het een afsluiting van een acht jaar durende herinnering, want deze zaak vond plaats vlak voordat Davids vrouw en dochtertje om het leven kwamen bij een auto-ongeluk.

Een heerlijk verhaal. Ik houd ervan om een start te hebben met een proloog, omdat je hieruit de verschillende verbanden kan leggen en je eigen lijnen kan trekken die je zelf wilt. Daarnaast maakt in dit geval de proloog het verhaal een geheel. De spanning is oplopend en je leeft mee met David en Sophie. Maar daarnaast kan je inleven in de verschillende emoties en gevoelens die er spelen. Beckett schrijft heerlijk en dit boek leest ook lekker weg. Je kan verdrinken in het verhaal, wat het soms moeilijk maakt om het boek weg te leggen.
Daarnaast zet Beckett je vaak op verschillende benen. Als je denkt dat het bekend is wie de dader is dan weet Beckett er een draai te geven waardoor je loopt te twijfelen. Ook aan het verhaal van Monk en ook het verhaal rond de moorden begin je op een gegeven moment te twijfelen. Beckett maakt het spannend genoeg dat je door blijft lezen en uiteindelijk denkt dat je er bent. Maar ook dan zijn er draaiingen die het einde verrassend maken.
Waar ik jammer genoeg wel mee blijf zitten en ik denk meerdere mensen, is de vraag .... Wie belt er?

Mijn waarding van 4 sterren geeft aan dat het alle facetten heeft die ik in een boek zoek.
- Een goed lopend verhaal dat je meetrekt en je de tijd laat vergeten.
- De spanning
- De verschillende emoties (met de gevoelens die erbij horen)
- De twists (de draaiingen die je op het verkeerde been brengen)
- Een goed begin waardoor je zelf conclusies kan trekken. Soms vooruit kijkend, maar ook terugkijkend voor het verhaal.
- Volwaardige tegenspeler(s) Monk, Keller, Connors
- Afgesloten verhaal, maar eventueel met een open eind om zo weer te kunnen oppakken waar het vorige is gebleven. (het verhaal is afgesloten, maar toch een telefoon... voor ons anoniem tot het nieuwe boek)
---

Overige boekinformatie:
©2010 Hunter Publications Ltd
The calling of the Grave

©2011 Uitgeverij Luitingh~Sijthoff B.V., Amsterdam Nederlandse vertaling
Vertaling: Annoesjka Oostindiƫr
Omslagontwerp en -fotografie: T.B. Bone

ISBN: 978.90.218.0385.2
366 pagina's excl. dankwoord (368 pgs)

(G2013/6)

View all my reviews

Geen opmerkingen: