Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zaterdag 1 juni 2013

Max Pierre Schaeffer: Adolf hitlerstrasse 14


Adolf hitlerstrasse 14 by Max Pierre Schaeffer
My rating: 3 of 5 stars

Roman over een Duitse straat en haar bewoners tussen 1933 en 1945. Het verhaal vertelt over een straat met zijn bewoners in een gewone Duitse stad. De veranderingen die de straat en zijn bewoners ondergaan als de naam wordt gewijzigd in Adolf Hitlerstrasse en wat het effect is op de bewoners. Zij die eerst zo vriendelijk naast elkaar woonden, worden wantrouwend t.o.v. elkaar. De afkomsten en achtergronden zijn verschillend en dat gaat nu mee spelen. Het is onmogelijk om te weten wie te vertrouwen is.

Een apart boek. Het vertelt de veranderingen in een straat waar iedereen voor de WOII goed en vriendelijk met elkaar om gaat en als Hitler aan de macht komt alles verandert. Buren die elkaar niet meer gedag zeggen of zelfs verraden, omdat ze anders zijn. Iedereen is wantrouwend ten opzichte van elkaar en het is lastig om eerlijk te zijn of zelfs om je beste buren van voor de oorlog te vertrouwen.
Het boek krijgt van mij drie sterren. Het is een boek dat laat zien wat een oorlog doet met een straat, maar het is daarnaast een van de weinig boeken die ik ken die over buren gaat. De schrijfstijl is heerlijk om te lezen en dat maakt het juist wel fijn.
==
Overige boekinformatie:
©1985
Uitgeverij: De Boekerij
Isbn: 90.10.05494.8
399 pagina's


View all my reviews

Geen opmerkingen: