Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

donderdag 6 juni 2013

Jeffery Deaver: Brandend ijs


Brandend ijs
Brandend ijs by Jeffery Deaver
My rating: 0 of 5 stars

Inhoud:
1936. Het is de zomer van de Olympische Spelen in Berlijn, waar niemand weet wie te vertrouwen is en wie niet. Veel mensen, zoals ex-onderwijzeres Käthe Richter en zwarthandelaar Otto Webber, worstelen om zich staande te houden in het steeds grimmiger wordende Duitsland.
In New York wordt hitman Paul Schumann, een Amerikaan van Duitse afkomst, voor een bijzondere keuze gesteld: óf hij gaat linea recta naar de gevangenis, óf hij vertrekt naar Duistland om daar de nazi Reinhard Ernst te doden, de grote man achter de herbewapening van Duitsland. Paul kiest voor het laatste...
Maar nog voordat hij voet op Duitse bodem kan zetten, slaagt een spion er in een waarschuwing naar de nazi's te sturen. Paul krijgt onverwachts hulp van Käthe en Otto en doet wat hij kan om zijn missie tot een goed einde te brengen. Hij wordt daarbij op de hielen gezeten door de vasthoudende en eigenzinnige politie-inspecteur Willi Kohl.
Er volgen hectische dagen waarin het Paul bijna onmogelijk gemaakt wordt om jacht te maken op Ernst, en waarin hijzelf alles op alles moet zetten om Willi Kohl een stap voor te blijven...

Waardering:
Omdat ik, toen ik het boek las, nog geen beoordelingen en mening gaf over boeken is het voor mij niet mogelijk om nu een juiste waardering aan het boek te geven. Ik hoop in de aankomende jaren tijd te vinden om de serie weer op te pakken om opnieuw te lezen, zodat ik ook dit boek een waardering kan geven.

Overige boekinformatie:
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 90.269.8438.3
456 pagina’s; paperback




View all my reviews

Geen opmerkingen: