Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 2 juni 2013

Jan de Bruin: De nieuwsjager van de noorderkrant


De nieuwsjager van de noorderkrant
De nieuwsjager van de noorderkrant by Jan de Bruin
My rating: 3 of 5 stars

Inhoud:
Jan Roorda, pas met vurig begeerde einddiploma in de zak, heeft een wens "Journalist worden". Het geheel eigen wereldje van de krant lijkt hem het einde. Iedere dag is er ander nieuws en het maken van reportages is vol afwisseling en spanning. ZIjn eerste sollicitatie bij de Noorderkrant loopt op niets uit. Maar Jan is hierdoor niet uit het veld geslagen.
Op een avond ruikt hij onraad en dat is tevens groot nieuws! Hij maakt er een verslag van. Het resultaat? Een aanstelling bij de Noorderkrant als aankomend journalist. Voor de nieuwsjager van de Noorderkrant is niets teveel om een goed verslag te schrijven. Dat blijkt wel als hij de Meerwijk Boys aan een nieuw clubhuis helpt, dat door brand is verwoest. Aan die brand zit echter een vreemd luchtje.

Waardering:
Een simpel jeugdboekje voor tussendoor. Heerlijk geschreven en daardoor makkelijk te lezen. Ik heb het twee keer gelezen en beide keren waren ze prima en de stijl spreekt aan. De drie sterren voor schrijfstijl en de actie die erin wordt beschreven.

Overige boekinformatie:
Uitgeverij: Kluitman Sneeuwbalserie
ISBN: 90.206.5580.9
158 pagina's



View all my reviews

Geen opmerkingen: