Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

maandag 3 juni 2013

Clive Cussler: Het blauwe goud


Het blauwe goud
Het blauwe goud by Clive Cussler
My rating: 3 of 5 stars

Dr. Francesca Cabril heeft een even spectaculaire als goedkope methode ontwikkeld om zeewater te ontzilten.
Als ze onderweg is om deze uitvinding te presenteren op een wereldcongres, verdwijnt haar vliegtuig boven de jungle. Tien jaar later zijn onderzoekers van het NUMA bezig met een studie van de Amazonerivier. Een dode indiaan in een kano dwingt hen tot een speurtocht, die hen leidt tot bij Dr. Cabril, nu opperhoofd en godin van de indianenstam.
Elders sterven walvissen een mysterieuze dood en dus wordt het tijd voor Kurt Austin van de Numa om in actie te komen. Al snel wordt duidelijk dat een misdadige organisatie het wereldwaterbeheer in particuliere handen wil krijgen, want met dit blauwe goud zijn weldra fortuinen te verdienen...
---
Lastig te beoordelen. Maar de drie sterren zijn het in ieder geval waard. Het is een tijd geleden dat ik het boek heb gelezen en het wordt tijd dat ik het opnieuw lees.
---
Clive Cussler is geboren in 1931 te Aurora Illinois en opgegroeid in Alhambra California. De laatste plaats was voor hem het belangrijkste in verband met de zee waar het aan lag.
Cussler ging twee jaar naar de universiteit toen de plicht riep en hij naar Korea ging voor de oorlog. Hij werd uiteindelijk sergeant en vliegtuigtechnicus. Na zijn diensttijd ging hij in de reclame werken. Eerst als copywriter en later als creatieve directeur. Voor het schrijven van diverse reclames voor tv en radio heeft Cussler een prijs op Cannes gewonnen.
In 1965 begon Cussler te schrijven.
Tevens is hij oprichter van NUMA een instelling die zich bezig houdt met maritieme en marine geschiedenis en het vinden van spullen van historische waarden zodat ze tentoongesteld kunnen worden bij non-profit orgnisaties.
Meer informatie over Clive Cussler, zijn boeks en NUMA is te vinden op een van de onderstaande sites:
http://www.clive-cussler-books.com/
http://www.crimezone.nl/web/Interviews/Artikel/Dossier-Clive-Cussler.htm
---
Boekinformatie:
Uitgeverij: The house of books
ISBN: 90.443.019.X
349 pagina's; Paperback



View all my reviews

Geen opmerkingen: