Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zaterdag 1 juni 2013

Simon Wiesenthal: Moordenaars onder ons


Moordenaars onder onsMoordenaars onder ons by Simon Wiesenthal
My rating: 4 of 5 stars

Inhoud:
Gedocumenteerd relaas van de Oostenrijker die onmiddellijk na zijn bevrijding uit het concentratiekamp Mauthausen een intensieve jacht begon op intussen naar Arabische of Zuid-Amerikaanse landen ontsnapte oorlogsmisdadigers. In dit boek vertelt Wiesenthal hoe hij erin slaagde de geheimen van ODESSA (de organisatie die oorlogsmisdadigers hielp ontsnappen) te ontsluieren en Eichmann en vele andere oorlogsmisdadigers op te sporen.

Waardering:
Het vertelt het verhaal over Wiesenthal, die gelijk na zijn gevangenschap in WOII op jacht gaat naar de mensen die dit allemaal hebben gedaan. Daarnaast vertelt hij ook over zijn gevecht met de mensen om hem heen, maar soms ook met zichzelf. Dit is een verhaal dat spreekt over de weinige mogelijkheden die Wiesenthal heeft, maar ook hoe hij tegen werd gewerkt. Maar dat zijn gezin een van de belangrijkste dingen in zijn leven was, maar dat dit gezin ook gevaar liep.

De schrijfstijl is apart, omdat het soms lastig is om je er in te verplaatsen. Maar het laat wel zien wat er speelt.
Zonder twijfel vormt dit relaas adembenemende lectuur, maar evenzeer is het ook een waardig en indrukwekkend 'In Memoriam' voor de miljoenen slachtoffers die niet vergeten mogen worden.

Overige boekinformatie:
© 1967 Elsevier
Gebonden, linnen band
368 pagina's incl. zwart/wit foto's en andere illustraties



View all my reviews

Geen opmerkingen: