Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

maandag 3 juni 2013

Clive Cussler: Serpent


Serpent
Serpent by Clive Cussler
My rating: 3 of 5 stars

Ergens op de bodem van de Atlantische Oceaan liggen de schamele resten van het luxe passagiersschip de Andrea Doria. Maar zeer weinigen weten dat er zich in het ruim een onbetaalbare schat uit de pre-Colombiaanse oudheid bevindt - de ontbrekende schakel in de geschiedenis van de mensheid.
Kurt Austin is de moedige leider van het NUMA-ontdekkingsteam (National Underwater & Marine Agency. Hij vaart met zijn schip de Nereus voor de kust van Marokko en redt een aantrekkelijke archeologe van de verdrinkingsdood.Nina Kirov blijkt de enige overlevende van haar expeditie. Alle overige leden zijn door terroristen vermoord. Nina heeft geen flauw idee waarom. Of heeft het zojuist door haar opgedoken beeldhouwwerk ermee te maken?
Het spoor leidt naar een machtige industrieel uit Texas. Zijn meesterplan om een revolutie te ontketenen in Zuidwest-Amerika kost zoveel geld dat hij nergens voor terugdeinst. Op een golf van dood en vernietiging elimineert hij allen die hem in de weg staan. Kurt en Nina moeten deze samenzwering onthullen voor het te laat is.En achter de stille, stalen scheepsromp van de Andrea Doria ligt misschien de oplossing...
---
Drie sterren voor de schrijfstijl en het verhaal. Afgaande op de laatst gelezen boeken is het een goed verhaal, maar ik zal het toch een keer opnieuw moeten lezen voor ik een duidelijke waardering kan geven.
---
Clive Cussler is geboren in 1931 te Aurora Illinois en opgegroeid in Alhambra California. De laatste plaats was voor hem het belangrijkste in verband met de zee waar het aan lag.
Cussler ging twee jaar naar de universiteit toen de plicht riep en hij naar Korea ging voor de oorlog. Hij werd uiteindelijk sergeant en vliegtuigtechnicus. Na zijn diensttijd ging hij in de reclame werken. Eerst als copywriter en later als creatieve directeur. Voor het schrijven van diverse reclames voor tv en radio heeft Cussler een prijs op Cannes gewonnen.
In 1965 begon Cussler te schrijven.
Tevens is hij oprichter van NUMA een instelling die zich bezig houdt met maritieme en marine geschiedenis en het vinden van spullen van historische waarden zodat ze tentoongesteld kunnen worden bij non-profit orgnisaties.
Meer informatie over Clive Cussler, zijn boeks en NUMA is te vinden op een van de onderstaande sites:
http://www.clive-cussler-books.com/
http://www.crimezone.nl/web/Interviews/Artikel/Dossier-Clive-Cussler.htm
---
Boekinformatie:
Uitgeverij: Areopagus
ISBN: 90.5108.334.3
384 pagina's



View all my reviews

Geen opmerkingen: