Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 7 juli 2013

Stephen King: De Groene Mijl 1: De twee dode meisjes


De Groene Mijl 1: De twee dode meisjes
De Groene Mijl 1: De twee dode meisjes by Stephen King
My rating: 5 of 5 stars

Inhoud:
"In de brede gang door het midden van blok E lag linoleum met de kleur van verschrompelde oude limoenen. Wat in andere gevangenissen de laatste mijl wordt genoemd, heette in Cold Mountain dan ook 'De groene mijl'.

"Hoe zou het zijn", vroeg ik me af,"om die laatste veertig meter naar de elektrische stoel te lopen, wetend dat je daar zal sterven? En hoe zou de man zich voelen die de veroordeelde op de stoel moest vastsjorren, of de man die de schakelaar overhaalt?"

Waardering:
Dit boek kwam in 1996 uitgebracht als een feuilleton. Om de twee maanden kwam er een nieuwe deel uit. Het was heerlijk om dit boek snel uit te lezen, alleen je moest zolang wachten voor de volgende hoofdstuk. Maar je wist zeker dat je het boek wilde hebben. Dat was wel leuk. Nu is het boek verfilmd en in één band uitgebracht en dat maakt het toch wel weer anders. Het verhaal was apart en het trok je mee. Je wilde gewoon weten wat er zou gaan gebeuren. Door de aparte manier van uitgeven en hoe het verhaal was. Is het zijn sterren meer dan waard. Dit boek is me bij gebleven waardoor ik het kan beoordelen op het aantal gegeven sterren.

Boekinformatie:
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 90.245.2753.8
112 Pagina's; Pocket



View all my reviews

Geen opmerkingen: