Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 7 juli 2013

Stephen King: De Groene Mijl 6: Coffey op de mijl


De Groene Mijl 6: Coffey op de mijl
De Groene Mijl 6: Coffey op de mijl by Stephen King
My rating: 5 of 5 stars

Inhoud:
Ex-gevangenbewaarder Paul Edgecomb blikt terug op zijn tijd als bewaarder in de dodencellen in de jaren 30. De bewaarders trachten de veroordeelden een zo menselijk mogelijk bestaan te bieden, in hun laatste periode voor terechtstelling. Slechts één van de bewaarders, Percy Wetmore, toont geen enkel respect, en is geobsedeerd om een terechtstelling te leiden. Als blijkt dat één der gevangenen, John Coffey (Just like the drink, only not spelled the same), onschuldig is, komen de bewaarders voor een moreel dilemma te staan. Het feit dat Coffey over bijzondere gaven beschikt maakt hun uiteindelijke keuze slechts moeilijker.

'Ik schreef over Harry die ons eraan herinnert dat we, al hadden we John in de gevangenis teruggekregen zonder betrapt te zijn, nog steeds niet van Percy af waren. "De nacht is niet voorbij zoalng we nog met hem te maken hebben", zei Harry.'

Na de vreemde nachtelijke reis stijgt de spanning op de mijl. De bewakers vrezen voor hun baan, Percy Wetmore zit nog opgesloten in de isoleercel en John Coffey begint aan zijn allerlaatste mijl..

Waardering:
Dit boek kwam in 1996 uitgebracht als een feuilleton. Om de twee maanden kwam er een nieuwe deel uit. Het was heerlijk om dit boek snel uit te lezen, alleen je moest zolang wachten voor de volgende hoofdstuk. Maar je wist zeker dat je het boek wilde hebben. Dat was wel leuk. Nu is het boek verfilmd en in één band uitgebracht en dat maakt het toch wel weer anders. Het verhaal was apart en het trok je mee. Je wilde gewoon weten wat er zou gaan gebeuren. Door de aparte manier van uitgeven en hoe het verhaal was. Is het zijn sterren meer dan waard. Dit boek is me bij gebleven waardoor ik het kan beoordelen op het aantal gegeven sterren.

Boekinformatie:
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 90.245.2694.9
128 Pagina's; Pocket



View all my reviews

Geen opmerkingen: