Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

vrijdag 5 juli 2013

William Diehl: De schaduw van het beest


De schaduw van het beest
De schaduw van het beest by William Diehl
My rating: 0 of 5 stars

Inhoud:
"Enkele meters naast de wieg ligt het verminkte lijk van Linda Balfout vormeloos tegen de muur. Haar mond staat wijd open, haar gebroken ogen staren nietsziend in de verte en ze ligt in een langzaam groter wordende plas bloed".

Wanneer de politie het gruwelijk toegetakelde lijk van Linda Balfour vindt, voelt Martin Vail, de officier van Justitie in Chicago, dat zijn nekharen overeind gaan staan. op het achterhoofd van Linda zijn bloedige tekens gekerfd. Tien jaar geleden heeft Martin dezelfde tekens gezien - op het lichaam van de vermoorde aartsbisschop van Chicago. Als jonge, briljante advocaat heeft Martin toen Aaron Stampler, de schizofrene hoofdverdachte in de moordzaak, van de elektrische stoel gered. Sindsdien zit Aaron in een zwaar bewaakte inrichting, zonder enig contact met de buitenwereld.

Dan wordt er nog een lijk gevonden. Martin is ervan overtuigd dat de geniale Aaron met de afgrijselijke moorden te maken heeft. Aaron heeft Martin tien jaar geleden voor de gek gehouden - nu zal hij ervoor zorgen dat het beest voorgoed onschadelijk wordt gemaakt.

Waardering:
Omdat ik, toen ik het boek las, nog geen beoordelingen en mening gaf over boeken is het voor mij niet mogelijk om nu een juiste waardering aan het boek te geven. Ik hoop in de aankomende jaren tijd te vinden om de serie weer op te pakken om opnieuw te lezen, zodat ik ook dit boek een waardering kan geven.

Boekinformatie:
Uitgeverij : De Boekerij
Isbn : 90.225.2064.1
Totaal aantal pagina's : 365

Het boek is verfilmd met Richard Gere in de hoofdrol als Martin Vails.



View all my reviews

Geen opmerkingen: