Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 7 juli 2013

Evelyn Anthony: Het Janussyndroom


Het Janussyndroom
Het Janussyndroom by Evelyn Anthony
My rating: 3 of 5 stars

Inhoud:
De jonge Duitser Max Steiner oefent met veel ambitie en vakmanschap zijn beroep uit: Redacteur buitenland van een belangrijke Parijse krant. Toch is hij niet gelukkig. Zijn huwelijk is geen succes en hij wordt gekweld door steeds terugkerende nachtmerries. In zijn dromen wordt hij stelselmatig geconfronteerd met een angstaanjagende scène die op het eind van de oorlog plaatsvindt in de zogenaamde Hilterbunker. Jaren later is hij getuigen van de moord op Sigmund Waltherm, een West-Duitse politicus. Waltherm fluistert, dodelijk gewond, moeizaam één woord... "Janus". voor Max is dit een startsein om een speurtocht op touw te zetten. Een speurtocht die voorgoed een eind maakt aan zijn nachtmerries, maar die ook tot een lugubere, wereldschokkende ontdekking zal leiden.

Waardering:
Een ongeloofwaardig verhaal, maar misschien daarom wel mogelijk. Een man die een carrière heeft maar geteisterd wordt door nachtmerries die hij niet kan plaatsen. Uitzoeken van zijn verleden brengt hem op een spoor die hij eigenlijk niet had willen weten.
Een schrijfstijl goed te volgen, maar qua verhaal niet meer waard dan drie sterren. Ik heb het boek gelezen in een periode dat toekennen van boeken niet een van mijn eerste prioriteiten had.
Misschien dat ik in de aankomende jaren tijd vind om het boek weer te lezen. Ik zal dan op proberen het boek opnieuw te waarderen.

Boekinformatie:
Uitgeverij: Luitingh
255 pagina's; Paperback



View all my reviews

Geen opmerkingen: