Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

vrijdag 16 augustus 2013

Agatha Christie: De Zaak Styles


De Zaak Styles
De Zaak Styles by Agatha Christie
My rating: 3 of 5 stars

Hercules Poirot wordt ingeroepen door een vriend na zijn aankomst in Engeland om een moord te onderzoeken. De overledene is eigenaar van een landhuis genaamd Styles. Poirot weet de dader te ontmaskeren ondanks dat er tegenstrijdige aanwijzingen zijn. Dit is het eerste boek met Poirot en mogelijk het allereerste boek dat Agatha Christie heeft uitgebracht.

Het is een redelijk voorspelbaar boek. Een moord, een dader, diverse aanwijzingen wijzend naar alles en iedereen en een detective die verwarrend overkomt, maar die wel de dader weet te vinden. Een makkelijk leesbaar boek voor in zomermaanden tijdens de uren in de zon of om tussendoor te lezen.
Het verhaal zit wel goed in elkaar en met de grappige momenten er tussen heeft het boek een charme zoals de boeken van Baantjer. De omgeving waar het zich afspeelt is typisch Engels en door de beschrijvingen van Christie en de verfilmingen van haar boeken en de "oude" Engelse series heb je zo een plek in je gedachten geprojecteerd waar het verhaal zich kan afspelen.
De drie sterren geef ik omdat het voorspelbaar is. De beeldende schrijfstijl en grappige momenten tussendoor kunnen het net niet opschroeven naar vier sterren. Het is net te weinig.
Poirot wordt wel dusdanig beschreven dat ik weer weet waarom het een van mijn favoriete hoofdrolspelers van Christie is.

Overige Boekinformatie:
©1920 Agatha Christie
The mysterious affair at Styles
Uitgeverij: ©1988 Sijthoff
Vertaling: A. van Iddekinge-Van Thiel

ISBN: 902180171X
221 pagina's; paperback

(G2013/26)


View all my reviews

Geen opmerkingen: