Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zaterdag 5 oktober 2013

P.R. Reid: Colditz 40-42; Een vlijmscherp spel van kat en muis


Colditz '40-'42; Een vlijmscherp spel van kat en muis
Colditz '40-'42; Een vlijmscherp spel van kat en muis by P.R. Reid
My rating: 4 of 5 stars

Colditz kasteel was een plek waar er meer bewakers waren dan krijgsgevangen. Het zou onmogelijk zijn om uit deze gevangenis te ontsnappen. Maar in de periode 40-42 zijn er toch meer dan 300 pogingen gedaan waaronder de geslaagde poging van de auteur zelf. In dit boek vertelt hij over de pogingen.

Een mooi boek dat mij heeft geboeid tot het eind. ik wilde weten wat er gebeurde en wilde weten of ze het haalden.
Het is een deel van een biografie waar je eigenlijk op wacht, maar die niet komt. Het geeft duidelijk weer wat er gebeurt en wat de personen moet en doorstaan.
Het krijgt 4 sterren omdat het één van de weinige boeken is dat vertelt over de krijgsgevangen en die ook nog is geschreven door een overlevende.
---
Over de auteur:
Patrick Robert Reid is in 1910 in India geboren. Hij was majoor in het Britse leger en werd in 1940 gevangen genomen door de Duitsers. Hij kwam vast te zitten in Colditz. In 1942 wist hij met drie anderen via de keukens, het zwaar bewaakte Duitse deel van het kasteel via de kasteelgracht te ontsnappen naar Zwitserland. in 1952 schreef Reid zijn eerste boek The Colditz Story. In 1953 werd het vervolg geschreven The Latter days en in 1984 kwam het volledige verhaal naar buiten onder de titel Colditz; The full story.
Naast schrijver van 2 boeken en officier in het Britse leger was Reid ook nog gamedesigner. Zijn boeken waren vooral Non-fictie en Historische literatuur.
Reid overleed in Bristol in 1990.
---
Overige boekinformatie:
Uitgeverij: Ad. .C. Stok Zuid Hollandsche uitgevers mij
ISBN: 90.235.8075.3
263 pagina's; Hardcover

Het boek uit 1952 diende als basis voor de film The Colditz story uit 1955 en The Colditz story de serie die op de BBC werd uitgezonden van 1972-1974.





View all my reviews

Geen opmerkingen: