Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zaterdag 5 oktober 2013

Jack Higgins: De adelaar omnibus


De adelaar omnibus
De adelaar omnibus by Jack Higgins
My rating: 4 of 5 stars

Dit boek is een omnibus. Het eerste verhaal is "De adelaar is geland".
Tijdens de Tweede Wereldoorlog doen de Duitsers nog een laatste poging om de oorlog naar hun hand te zetten. Daarvoor moeten ze Winston Churchill vermoorden. Dit doen ze door Luitenant-kolonel Kurt Steiner naar Engeland te sturen. Om de landing voor te bereiden wordt Liam Devlin vooruit gestuurd naar het dorp waar het moet plaatsvinden. Op 6 november 1943 krijgt Himmler het bericht dat de adelaar is geland.

In "De Adelaar is gevlogen" krijgt Higgins een dossier van een student waarin beschreven staat wat er met Steiner en Devlin is gebeurt. Echter de student komt bij een ongeluk om het leven en het dossier wordt gestolen. Higgins wilt toch weten wat er met ze gebeurt en besluit naar Ierland te gaan om zelf te achterhalen wat er is gebeurt.

Twee meeslepende verhalen die de spanning tot op zijn hoogtepunt brengen. Je wilt gewoon weten wat er gebeurt. De hoofdpersonen zijn goed beschreven. Het is goed dat deze verhalen een keer samen zijn uitgebracht, want nu kon ik in een keer lezen wat er daarna gebeurde. Ik heb het boek vrij snel uitgelezen. Het staat tevens weer op mijn re-read lijst.
---
Over de auteur:
Jack Higgins is geboren in 1929 onder de naam Harry Patterson. Patterson groeide op in Belfast en verliet school zonder diploma's.
In 1947 treedt hij in dienst en dient aan de grens van Oost-Duitsland. In 1949 verlaat hij de dienst en besluit in Londen alsnog zijn diploma te halen. Dat doet hij in sociologie. Hij wordt op verschillende scholen leraar, maar blijft ondertussen het schrijven trouw. Dit doet hij onder diverse namen. Door diverse ervaringen in zijn jeugd blijft de hoofdlijn in zijn verhalen de oorlog tussen de verschillende mensen. In 1975 breekt Patterson onder de naam Jack Higgins door met "The Eagle has landed".
Voor meer informatie zijn er diverse sites op internet. Hier op Goodreads is er ook informatie te vinden over Jack Higgins.
https://www.goodreads.com/author/show/19706.Jack_Higgins
---
Overige boekinformatie:
Uitgeverij: De Boekerij
ISBN: 90.225.1479.X
599 pagina's; Hardcover

Het verhaal "The Eagle has landed" is in 1976 verfilmd door John Stugens met Michael Caine in de hoofdrol als Colonel Steiner en Donald Sutherland als Liam Devlin



View all my reviews

Geen opmerkingen: