Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 20 oktober 2013

Aster Berhof: De Chinese Jonk


De Chinese Jonk
De Chinese Jonk by Aster Berkhof
My rating: 3 of 5 stars

Het verhaal gaat over een Franse politie-inspecteur die met zijn Chinese adjudant een bende opiumhandelaren probeert op te rollen.
----
Het verhaal is goed geschreven en je kan je inleven in de gebeurtenissen van de hoofdpersonen. Daarnaast geeft de auteur ook een kijk op het leven in bezet Hong Kong. De laatste stad in Azië die nog vrij lang een kolonie was van Groot-Brittannië. De schrijfstijl is leuk en apart tegelijk. Het is ouderwets en soms moet je wel nadenken wat er staat.
---
Aster Berkhof is geboren in 1920 te Rijkevorsel in België, onder de naam Louis Paulina van den Bergh. Hij komt uit een welgestelde familie waar hijzelf zich niet in kan vinden. Zijn lagere school heeft hij gedaan aan de school in Rijkevorsel waar zijn vader hoofdonderwijzer was en zijn moeder onderwijzeres. Zijn moeder kwam uit een aristocratische boerenfamilie en zijn vader was burgemeester geweest.
in 1936 debuteerde Berkhof op 16 jarige leeftijd in het tijdschrift Ons Land en kwam in dit stuk in opstand tegen de verschillen in welvarendheid.
In de periode 1938-1942 studeerde Berkhof Germaanse filologie aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Na de bevrijding werd hij redactuer buitenlandse politiek voor De Standaard.
Zijn schrijfdrang bleef bestaan, maar omdat Berkhof onder zijn eigen naam ook verschillende wetenschappelijke stukken had geschreven, besloot hij een pseudoniem aan te nemen om deze stukken te beschermen. Aster Berkhof werd geboren en zo ook Piet Visser, de andere pseudoniem die Berkhof gebruikte. De naam Aster komt van de aster bloemen die in de tuin van zijn ouders bloeiden.
Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende site, daar staan tevens de sites op waar de informatie vandaag is gekomen:
http://schrijversgewijs.be/schrijvers/berkhof-aster/
---
Boekinformatie
Uitgeverij Hadewijch
ISBN: 978.90.70876.74.6
164 pagina's; hardcover (uitgave 1988)



View all my reviews

Geen opmerkingen: