Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 6 oktober 2013

Paul Goeken: De Orde


De Orde
De Orde by Paul Goeken
My rating: 4 of 5 stars

Op vrijdag 13 oktober wordt er in Madrid een imam vermoord. Het is een kille executie. De rechercheurs die de moord onderzoeken komen tot de conclusie dat het hier om professionals gaat. Als er een aantal dagen later weer een imam wordt vermoord dan ruikt de pers sensatie. Vooral als bekend wordt dat er een lapje met een rode kruis op is gevonden.
Alle ogen zijn gericht op de moorden en op Spanje, terwijl op de Canarische eilanden het volk steeds meer valt voor een politicus met een sterke uitstraling.
---
Waardering
Een ontzettend goed en heerlijk boek om te lezen. Dwaalsporen en de beschrijving in het verhaal maken het verhaal compleet. De personen voelen echt. De omgeving wordt zo beschreven alsof je er midden in zit. Een heerlijk boek om bij weg te dromen, maar niet te vergeten dat het hier een thriller betreft.
---
Over de auteur
Paul Goeken, is een Nederlandse auteur, die in 1962 werd geboren. In zijn puberteit maakt hij kennis met de duiksport waaraan hij al snel zijn hart verliest. Al snel heeft hij dan ook al zijn duikcertificaten gehaald. Hij trouwt met zijn jeugdliefde Annemieke en ze krijgen 3 kinderen.
Samen met Annemieke runt Goeken een duikschool in Hilversum. Maar dit verandert als hij in 1999 besluit met gezin en al te emigreren naar Gran Canaria. Daar hebben ze eerst een duikschool en later een toeristenwinkel waar Goeken in de achterkamer werkt aan zijn andere droom, namelijk een boek schrijven. In 2002 komt dan ook Hammerhead uit. In 2004 maakt Goeken de overstap naar A.W. Bruna en de bekendheid wordt groter. Met "De Orde" en "Spaanse Furie" weet Goeken de lezers te boeien. Dan is het stil rond Goeken.
In 2011 krijgen we te horen waarom. Goeken komt te overlijden aan kanker, maar tevens komt zijn best bewaarde geheim naar buiten. Hij is Suzanne Vermeer, de auteur met bijna 1 miljoen exemplaren op haar naam.
De wereld is stil en de lezers van zowel de boeken van Goeken als Vermeer zijn perplex. Goeken wist je te raken, onder welke naam dan ook.
Meer weten over Paul Goeken/Suzanne Vermeer:
http://www.suzannevermeer.nl
http://www.crimezone.nl/web/Interviews/Artikel/Paul-Goeken.-In-Memoriam..htm
http://www.ezzulia.nl/uitgelicht/paulgoeken-9.html
---
Overige boekinformatie
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 90.229.8995.X
307 pagina's; Paperback




View all my reviews

Geen opmerkingen: