Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

donderdag 31 oktober 2013

WIlliam Diehl: Pachinko "Sharky's Machine"


Sharky's Machine
Sharky's Machine by William Diehl
My rating: 0 of 5 stars

Senator Donald Hotchins is een man vol ambities. Hij staat op het punt door te stoten tot de hoogste functie ter wereld. Hotchins stelt zich kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Hij kan niet vermoeden, dat de vrouw die hij liefheeft en deman van wiens geld hij afhankelijk is geheimen verborgen houden, die he in één klap voor altijd kunnen breken.

Domino Brittian, Hotchins' beeldschone maitresse, heeft een clandestiene nevenfunctie als hoogst exclusieve callgirl, wier klanten grof worden gechanteerd.

Victor DeLaroza, internationaal speelgoedmagnaat en geheime geldschieter van Hotchins, gaat tot het uiterste om zijn duistere verleden te verhullen.

Voor Sharky, rechercheur, die wegens zijn obstinate karakter voortdurend in conflict is met de politie-etablishment, lijkt het aanvankelijk een routine-opdracht. Totdat hij de geluidsbanden heeft gehoord, waarop Domino telefonisch de erotische wensen van haar dure klanten bevredigt. Zijn werk wordt een obsessie. Steeds dieper raakt Sharky verstrikt in Domino's levensgevaarlijke web.
---
Omdat ik, toen ik het boek las, nog geen beoordelingen en mening gaf over boeken is het voor mij niet mogelijk om nu een juiste waardering aan het boek te geven. Ik hoop in de aankomende jaren tijd te vinden om dit boek weer op te pakken om opnieuw te lezen, zodat ik ook dit boek een waardering kan geven.
---
Boekinformatie
©1979
Originele titel: Sharky's machine
ISBN: 90.10.02995.6

Dit boek is in 1981 verfilmd als Sharky's Machine met Burt Reynolds als rechercheur Sharky en Rachel Ward als Domino in de hoofdrollen. Er schijnt een remake in de maak te zijn die in 2008 uitkomt.

(G2007/24)

View all my reviews

Geen opmerkingen: