Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

maandag 18 november 2013

Susan Jeffers: Feel the Fear and Do It Anyway


Feel the Fear and Do It Anyway
Feel the Fear and Do It Anyway by Susan Jeffers
My rating: 4 of 5 stars

Niet durven, Toch doen! is een boek dat op (een new age) niveau adviezen en technieken geeft om angst uit het leven te bannen en zo de de wereld tegemoet te treden met kracht.
Jeffers vertelt via gebeurtenissen de gevolgen van angst en de daarbij behorende Babbelbox, het stemmetje dat iedereen heeft en waardoor de meeste mensen zich tegen laten houden.
Jeffers laat zien dat je de kracht uit jezelf moet halen en niet van anderen afhankelijk moet laten zijn.

Ik ben al jaren bezig om mezelf te ontwikkelen. En het vergt training en dagelijkse onderhoud om te veranderen en te blijven wat je wilt zijn. Dit boek heeft me weer laten zien wat de basis is en wat je moet doen om het te bereiken.
De makkelijke schrijfstijl van Jeffers maakt het boek duidelijk en toegankelijk en is een aanrader voor degenen die willen veranderen maar niet weten hoe.
Het boek krijgt 4 sterren van mij juist door die toegankelijkheid. Daarnaast maken de verhalen van Jeffers en haar leerlingen het boek begrijpelijk door de herkenning. Dit maakt dat het boek gelijk een eyeopener is.
Het is zeker een boek om in terug te bladeren en in de boekenkast te hebben staan, zodat je weer even als reminder terug kan gaan.
---
Susan Jeffers, een vrouw die jong trouwde en kinderen kreeg om aan de sociale verwachtingen te voldoen. Echter kwam ze op een gegeven moment er achter dat zij niet aan deze verwachtingen kon voldoen en ging terug naar school, ondanks de protesten van de vrouwen om haar heen. Jeffers haalde haar Master en Docteraal in Psychologie en werd directeur van The Floating Hospital in New York. Een schip voor gezondheid voor de inwoners van deze stad. In de tien jaar dat ze daar werkte merkte ze dat het doen belangrijker is om gelukkig te worden dan de angst om iets te doen. Maar dat het laatste de overhand heeft om mensen tegen te houden. Jeffers ging zich hierin specialiseren.
Ondertussen scheidde ze van haar eerste man na 16 jaar huwelijk en ontmoette ze Mark Shelmerdine, tv en filmproducer en eigenaar van London Films. Deze man maakt haar gelukkig en houdt van haar ondanks haar grote zelfstandigheid en "onvolkomenheden".
Meer informatie kan je vinden op de onderstaande links.
https://www.goodreads.com/author/show/4562105.Susan_Jeffers
http://www.susanjeffers.com/home/index.cfm?CFID=3097959&CFTOKEN=14773023
---
Boekinformatie:
©1987/1997 Susan Jeffers-Harcourt Brace Jovanovich, Publishers, San Diego/New York/London
Oorspronkelijke titel: Feel the fear and do it anyway-Dynamic techniques for turning fear, indecision, and anger into power, action and love

©1997 Uitgeverij Helmond, Helmond
Vertaling: Irene Tjemmes-Lodewijk
Omslagontwerp: Van Rijn van Son
ISBN 90.252.9194.5

(G2013/37)

View all my reviews

Geen opmerkingen: