Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

dinsdag 5 november 2013

Konsalik: Terug van het front


Terug van het front
Terug van het front by Heinz G. Konsalik
My rating: 4 of 5 stars

Een verhaal over het vinden van liefde en geluk in een tijd van oorlog.
Een oorlogscorrespondent komt tijdelijk van het front terug. Bij toeval vindt hij de liefde van zijn leven, maar hij moet terug. Maar waar hij eerst niets had om voor terug te keren, weet hij nu dat er liefde wacht en dat hij moet vechten om terug te komen.
---
Konsalik schrijft alsof hij de hoofdpersoon is. Je zit in het hoofd van de hoofdrolspeler. Maar toch is het niet in de ik-vorm geschreven. Hoe Konsalik schreef is mij een raadsel, maar het verhaal is geschreven op gevoel en zo beleef je het ook.
Er is weinig tot geen gevoel van drama.
---
Konsalik werd geboren in 1921 te Keulen onder de naam Heinz Günther. De naam Konsalik die hij uiteindelijk zou dragen, was de meisjesnaam van zijn moeder. Als 15-jarige werden er al stukken van hem gepubliceerd. Zijn ouders zagen een medicijnen studie voor hem, maar zonder dat zij het wisten verwisselde hij in het eerste jaar van zijn opleiding medicijnen voor Dramatiek, literatuurwetenschappen en filosofie. De oorlog maakte een voortijdig einde aan alle studies die hij volgde.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Konsalik geplaatst in Rusland als oorlogsverslaggever. Aan het front raakte hij gewond. Hij maakte de verschrikkingen mee. Dit zorgde er voor dat zijn drijfveer voor het schrijven vooral lag bij het beschrijven van de wreedheid en vernietigende kracht van oorlog.
Na de oorlog werd hij chef redacteur bij "Lustigen Illustrierten" en leider dramatiek afdeling van het blad "Liberator".
In 1953 kwam zijn eerste echte boek uit en in 1956 brak hij internationaal door.
Konsalik schreef ook onder de pseudoniemen: Henry Pahlen, Stefan Doerner en Jens Bekker.
Zijn boeken werden in 43 talen vertaald, hij schreef meer dan 150 boeken, waarvan minimaal 11 boeken zijn verfilmd. Daarnaast werden er meer dan 83 miljoen exemplaren verkocht. Hij is een van de best verkochte naoorlogse auteurs.
In 1999 is Konsalik overleden en is hij begraven in Keulen. Weinig andere informatie zijn te vinden op een van de onderstaande sites.
http://members.home.nl/raymondoalink/
https://www.goodreads.com/author/show/546874.Heinz_G_Konsalik
http://www.imdb.com/name/nm0465337/
---
Boekinformatie
Uitgeverij: B.V. Uitgeversmaatschappij Elsevier & ECI
ISBN: 9789010048844


(G2008/24)

View all my reviews

Geen opmerkingen: