Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 9 maart 2014

Joel C. Rosenberg - De Tempelcodex



De Tempelcodex by Joel C. Rosenberg
My rating: 4 of 5 stars

Jon Bennett en Erin McCoy staan op het punt te trouwen voor hun vrienden en familie. Hun beste vriend Eli Mordachai trouwt hen. Bennett en McCcy zijn twee voormalige geheime dienstmedewerkers en veel van hun vrienden behoren tot deze groep. Tijdens hun huwelijksdag krijgen de belangrijkste vrienden een telefoontje en ziet men op het nieuws dat er een aanslag is gepleegd op een beroemd hotel.
De Bennetts laten zich er niet van weerhouden om toch op huwelijksreis te gaan. Dit gaat goed, maar al snel worden ze gebeld. Hun beste vriend Mordechai is zwaargewond geraakt tijdens een aanslag en ze woren verzocht om met spoed naar Israël te komen.
Daar raken ze betrokken bij het onderzoek van hun beste vriend en worden ze uiteindelijk verdacht door de Israëlisch geheime dienst van verschillende moorden. De contacten van de Bennetts proberen hun te helpen, maar de Bennetts hebben te maken met een vijand die koste wat het kost het onderzoek willen saboteren en die op de hoogte is van hun laatste verblijfplaats. Maar het doel van het onderzoek is groots en van groot historisch belang.
---
Het is het eerste boek van Rosenberg dat ik heb gelezen. Het is verbazend dat de bijbelpassages zo goed zijn verwerkt en de verwijzingen juist zijn. Het is geen echte thriller, maar de spanning zit er wel in. Het verhaal weet je te pakken en blijft je verbazen.
De vier sterren ken ik toe, omdat dit boek gewoon heerlijk is om te lezen, je mee wordt getrokken en de bijbelpassages zo goed zijn verwerkt. Tevens zijn de verwijzingen naar deze passages juist waardoor het boek echter lijkt.
---
Over Joel C. Rosenberg is bekend dat hij geboren is in 1967 en dat hij onder andere adviseur is geweest van President Netanyahu. Zijn eerste boek ging over twee vliegtuigen tijdens een Jihad die de twin towers invlogen. Dit boek kwam twee maanden voor 11 september 2001 uit.
Meer over deze auteur is er bijna niet te vinden. Zijn eigen website is op het moment niet te bereiken.
https://www.goodreads.com/author/show/221833.Joel_C_Rosenberg
---
Over het boek:
©2006 Joel C. Rosenberg; Tyndale House Publishers, Wheaton Illinois.
Originele titel: The Copper Scroll
©2007 Mozaïek, Zoetermeer
Vertaling: Rick de Gier
Omslagontwerp: Dean H. Renninger/ Bas Mazur
Illustratie Mark en Audrey Gibson/Stock Connection
ISBN: 978 90 239 0544 8

Opdracht:
Voor Caleb, Jonah en Noah, van wie ik zielsveel houd
Vergeet nooit dat er een schat is die meer waard is dan goud.


[G2014/07]


View all my reviews

Geen opmerkingen: