Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 23 maart 2014

Alex van Galen: Duivelssonate


Duivelssonate
Duivelssonate by Alex van Galen
My rating: 4 of 5 stars

Een dodelijke strijd tussen twee pianisten om een verdwenen grote liefde.
De excentrieke pianist Notovich is een van de meest gevraagde musici ter wereld. Maar hij raakt zo bezeten van zijn muziek at hij last krijgt van black-outs. Op een avond geeft hij in trance een concert terwijl hij onder het bloed zit. een paar uur daarvoor blijkt zijn grote liefde Senna te zijn verdwenen. De politie verdenkt Notovich van moord, maar hij herinnert zich helemaal niets. In paniek vlucht hij naar Nederland en stort daar volledig in.
Op een dag ziet hij een vrouw op straat lopen die sterk op Senna lijkt. Zij blijkt de geliefde te zijn van de geheimzinnige pianist Valdin, die Notovich uitdaagt tot een pianoduel.
Valdin beweert een meesterpianist te zijn geworden dankzij de Duivelssonate: een mysterieuze sonate die de duivel tijdens een droom aan Franz Liszt zou hebben voorgespeeld.. Als Valdin zegt dat hij nieuwe bewijzen heeft over Senna, besluit Notovich het duel aan te gaan. De liefde voor Senna drijft hem bijna tot waanzin. Hij moet erachter komen wat er precies met haar is gebeurt, voordat de politie de kans krijgt hem weer op te pakken. Er brandt een strijd los tussen de twee pianisten waarbij eer veel meer op het spel staat dan de muzikale eer.
---
Een emotionele thriller die je meeneemt in een achtbaan. Bij oververmoeidheid of emotionele of geestelijke moeheid is het boek af te raden. Het kan namelijk op de toppen van de zenuwen werken waardoor een emotionele uitbarsting tot gevolg kan zijn.
Het boek is dusdanig goed dat je het boek zal moeten laten bezinken wil je een duidelijker beeld hebben. Maar het pakt je en sleurt je door de emoties heen.
De schrijfstijl is heerlijk om te lezen. Maar het is een Nederlandse auteur en dat is duidelijk terug te vinden in de schrijfstijl. Geen fouten in taalgebruik en een makkelijk leesbaar verhaal.
Vier sterren hiervoor.
---
Alex van Galen geboren in Eindhoven in 1965. Studeerde literatuurwetenschappen te Utrecht. Van Galen werd vooral bekend als scriptschrijver van onder andere Samsam en Rozengeur en Wodkalime. Naast het schrijven van televisieseries heeft Van Galen de filmscript Bullitz al verkocht aan Hollywood.
Zijn eerste boek 'De opvolger' is ook als filmscript verkocht. Naast het schrijven van boeken schrijft Alex van Galen ook Columns voor diverse tijdschriften voor ouders en is hij voorzitter van de stichting Hand in Hand Nederland. Een humanitaire hulporganisaties die mensen helpt na natuurrampen.
Meer informatie over Alex van Galen en zijn boeken is te vinden op een van de sites:
http://www.alexvangalen.nl/
https://www.goodreads.com/user/show/24326398-alex-van-galen
https://www.crimezone.nl/web/Auteur/Alex-van-Galen.htm
http://www.ezzulia.nl/KK05.html

Meer informatie over de stichting waarvan Alex van Galen voorzitter is, is te vinden op de onderstaande site:
http://handinhandnederland.org/
---
Boekinformatie:
©2010 Alex van Galen; A.W. Bruna Uitgevers B.V., Utrecht
Omslagbeeld: Ilona Wellmann,
Trevillion Images; Shutterstock Images (vleugel)
Omslagontwerp: Mariska Cock

Opdracht: Voor Herman en Betty.

(G2012/16)

View all my reviews

Geen opmerkingen: