Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

woensdag 12 maart 2014

Jet van Vuuren - Hittegolf


Hittegolf
Hittegolf by Jet van Vuuren
My rating: 2 of 5 stars

Het verhaal gaat over een advocaat, Paul genaamd, die een grote rol speelt in het leven van 4 vrouwen. Allereerst zijn vrouw Carla, met wie hij twee kinderen heeft. Zij heeft twintig jaar van haar leven gegeven door aan zijn zijde te staan. Ze heeft alles geaccepteerd wat hij deed en stond voor hem klaar.
Daarna komt Ellen, zijn secretaresse. Zij kwam werken voor Paul en door beloftes bleef ze twintig jaar. Maar de beloftes werden nooit waargemaakt en ondertussen is haar leven zonder partner en gezin aan haar voorbij gevlogen. Want ze heeft alles voor Paul gegeven om hem zijn werk te kunnen doen.
Dan is er ook nog Ruth, zijn halfzus. Ze zijn samen opgegroeid, maar op een gegeven moment als ze met de hele familie in het vakantiehuisje zijn verandert alles.
En dan is er Machteld. Zij is Pauls minnares. Als ze ontdekt dat ze zwanger is, verandert er alles voor haar. Maar vooral denkt ze dat Paul wel bij haar zal blijven.
Alle vier de vrouwen hebben Paul hun leven laten leiden en laten manipuleren. Maar de dag is aangebroken dat ze hun leven op de rit zetten en afrekenen met Paul. Ieder wilt zijn gesprek met hem, maar juist deze dag is hij niet te vinden.
---
Het verhaal wordt uit vertelt vanuit de ogen van elke vrouw. Elke vrouw vertelt haar verhaal en zo maken we kennis met Paul en zijn vrouwen. Het boek staat gedeelte in de genre literaire thriller, maar helaas mis ik hier de spanning van een echte thriller. Dit boek zou meer een thriller/doktersroman kunnen zijn. Dit niet ten nadele van de auteur. Maar ik mis te veel om het een thriller te noemen. Ik classificeer het daar wel in, maar een doktersroman is weer te erotisch om het daar volledig in te plaatsen. Ik vind het jammer. Maar door dit boek zou ik geen andere boeken van Jet van Vuuren lezen.
Twee sterren, vooral omdat de verschillende perspectieven wel mooi is in dit verhaal. De tussenstukjes laat een aantal mogelijkheden toe om te bedenken wat er is gebeurt. Maar meer ook niet. Het is een open einde, wat mij in ieder geval niet trekt in dit verhaal vooral omdat ik spanning mis. Schrijfstijl is wel lekker. Het leest snel en makkelijk. Perspectief is mooi verwerkt, maar zoals gezegd de spanning mag strakker op de keel slaan.
---
Over Jet van Vuuren is weinig bekend, behalve dat ze bibliothecaris is geweest, dat vrouwenverhalen haar interesseren en dat ze dit ook terug laat komen op verschillende manieren in haar werken. En dat ze een aantal prijzen heeft gevonden.
Meer over haar boeken is te vinden op de onderstaande sites:
http://www.jetvanvuuren.nl/
https://www.crimezone.nl/web/Auteur/Jet-van-Vuuren.htm
---
Boekinformatie:
©Jet van Vuuren
©2011 Karakter Uitgevers B.V. Uithoorn
Omslag: Blauwblauw - design|bno
Omslagbeeld: Shutterstock
ISBN: uitgave zonder ISBN
Hittegolf hoort bij Margriet 33/2011


[G2014/09]

View all my reviews

Geen opmerkingen: