Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 9 maart 2014

Phillip Matgolin - Rookgordijn


Rookgordijn
Rookgordijn by Phillip Margolin
My rating: 4 of 5 stars

Het verhaal begint met een man die wakker wordt in een auto. Hij wordt op de plek waar hij zit verhoord en daar begint het verhaal. De man is Alan Parks. Hij is advocaat in Laurel County. Daar verdedigde hij Paul McCann, een man die beschuldigd wordt van moord op de vrouw van een plaatselijke ondernemer. Tijdens het proces van McCann wordt er een belastende verklaring door een handlanger afgelegd en gaat McCann de gevangenis in en krijgt zelfs de doodstraf. Maar als Parks in hoger beroep wilt gaan komt hij een groot obstakel tegen. Jeannet Arnold, de vrouw van zijn beste vriend en tevens rechtbankstenografe wordt vermist samen met een aantal spullen van diverse rechtszaken. Waaronder die van McCann. Tijdens het onderzoek naar de vermissing, blijkt dat de spullen nog niet worden gevonden en probeert Parks de rechtszaak nietig te laten verklaren. Dat gebeurt ook, maar heeft Parks er goed aan gedaan. Maar voordat hij ook maar verder over de zaak kan nadenken raakt hij betrokken en is zijn tegenstander iemand van wie hij het niet had verwacht.
---
Het verhaal is heerlijk om te lezen. In het verhaal komen de belangrijkste ingrediënten terug die voor een thriller nodig zijn. Moord, een verdachte of meerdere, een hoofdpersoon die doorgaat om het uit te zoeken en een oplossing. Laten we vooral de verschillende wendingen in het verhaal niet vergeten.
Margolin heeft alles kunnen verwerken in 89 pagina's en weet de lezer vast te houden.
De vier sterren zijn terecht verdient.
---
Phillip Margolin is geboren in 1944 en opgegroeid in New York en Levittown. In 1965 studeert hij af en gaat dan vrijwillig bij de vredeskorps naar Libië. In 1970 studeert hij af in rechten. Hij heeft verschillende banen waaronder leraar en klerk bij een rechtbank. Uiteindelijk begint hij zijn eigen advocatenkantoor en behandeld diverse moordzaken.
In 1996 besluit hij als full-time auteur door het leven te gaan en schrijft dan vooral thrillers met een advocaat in de hoofdrol. Naast thrillers schrijft Margolin ook korte verhalen en artikelen voor diverse tijdschriften en rechten journaals.
Meer informatie over Margolin kan je vinden op:
http://www.phillipmargolin.com/index.php
https://www.goodreads.com/author/show/7153.Phillip_Margolin

En meer informatie over zijn boeken zijn te vinden via:
http://www.crimezone.nl/web/Auteur/Phillip-Margolin.htm#.UxzBhvl5Pw8
----
Boekinformatie:
©1997 Phillip Margolin
Originele titel: Smokescreen
©1997 J.M. Meulenhoff bv, Amsterdam
Vertaling: Tom van Son
Vormgeving Zeno
Omslagillustratie Nico Keulers
Foto Achterplat: Wolfgang Hauerken
ISBN: 907 4336 36 1
pocket; 89 pagina's

Rookgordijn is door Meulenhoff geproduceerd voor de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de Maand van het Spannende boek 1997

[G2014/08]

View all my reviews

Geen opmerkingen: