Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

donderdag 29 mei 2014

Mo Hayder: Tokio


Tokio
Tokio by Mo Hayder
My rating: 5 of 5 stars

De Britse studente Grey Hutchins reist naar Tokio op zoek naar unieke filmbeelden van de beruchte massamoord van Nanking. Slechts één man kan haar helpen, een overlevende die nu gasthoogleraar is aan de befaamde Todai-universiteit. Maar hoe kan Grey zijn vertrouwen winnen? Wanhopig en eenzaam accepteert ze een baan als hostess in een luxe nachtclub voor zakenlui en criminelen. Eén gangster domineert - een oude man in een rolstoel, bewaakt door een sinistere lijfwacht. Men zegt dat zijn rijkdom en gezondheid te danken zijn aan een krachtig elixer. Een elixer dat anderen tot elke prijs willen hebben...

Vijf sterren voor dit boek:
Een uitmuntend boek. Hayder laat duidelijk zien en je meevoelen hoe het is om iets te willen en dat mensen er alles toe bereidt zijn om het te krijgen. De personages zijn goed opgebouwd waardoor stukje voor stukje het duidelijk wordt wat er met hoofdpersonen aan de hand is. Jammer dat ze voor bepaalde bijfiguren de sluier laat hangen voor mijn gevoel. Het is wel een boek dat je op het puntje van de stoel laat zitten en die je moeilijk weglegt. Het is een twijfel geval tussen een 4* en een 5*. Aan halve sterren doe ik niet meer dus dit wordt toch een 5*, ondanks het onbehagelijke gevoel dat het boek niet af is.
---
Mo Hayder geboren in 1962 in Engeland, verlaat op 15 jarige leeftijd het ouderlijk huis en school en gaat in diverse bars werken in Londen. Als ze uiteindelijk haar middelbare schooldiploma toch heeft gehaald gaat ze naar Japan, daarna naar de Verenigde Staten en dan terug naar Londen. Ze werkt respectievelijk hostess in een club in Tokio, leert films maken en haalt haar diploma's daarin , wint hiermee prijzen en wordt een beveiligingsbeambte. Tijdens dit laatste beroep besluit ze in haar vrije tijd te schrijven. Haar eerste thriller is gelijk een hit en ze stopt met het werk om zich volledig te richten op het schrijven.
Ze woont nu in Engeland met haar partner.

Meer informatie over haar boeken en haarzelf is te vinden op de hele mooie site:
http://www.mohayder.net/
---
Boekinformatie:
©2004 Uitgeverij Luiting~Sijthoff
Tokyo

vertaling: Yolande Ligerink
ISBN: 978. 90.245.5069.6
400 pagina's; paperback

(G2007/20)

View all my reviews

Geen opmerkingen: