Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

donderdag 29 mei 2014

Mo Hayder: Vogelman


Vogelman
Vogelman by Mo Hayder
My rating: 3 of 5 stars

Vijf vrouwen worden ritueel vermoord aangetroffen op een braakliggend terrein in Londen. Onderzoek wijst uit dat een vreemd en weerzinwekkend detail de slachtoffers verbindt.
Rechercheur Jack Caffery realiseert zich dat hij op het spoor is van het gevaarlijkste soort misdadiger dat we kennen. Daarom is hij vastbesloten iedere mogelijkheid die de moderne forensische wetenschap biedt, aan te grijpen in zijn jacht op de dader. Maar Jack weet ook dat de tijd beperkt is: de sadistische moordenaar kan elk moment zijn volgende slachtoffer opeisen...

De veel mensen die ik over dit boek gesproken heb, zijn zeer positief over het boek. Persoonlijk vind ik het boek wel spannend en leuk, maar het heeft toch op het eind een anticlimax. Het lijkt alsof het verhaal op het eind is afgerafeld. Hierdoor kan ik het boek niet meer geven dan een die.
---
Mo Hayder geboren in 1962 in Engeland, verlaat op 15 jarige leeftijd het ouderlijk huis en school en gaat in diverse bars werken in Londen. Als ze uiteindelijk haar middelbare schooldiploma toch heeft gehaald gaat ze naar Japan, daarna naar de Verenigde Staten en dan terug naar Londen. Ze werkt respectievelijk hostess in een club in Tokio, leert films maken en haalt haar diploma's daarin , wint hiermee prijzen en wordt een beveiligingsbeambte. Tijdens dit laatste beroep besluit ze in haar vrije tijd te schrijven. Haar eerste thriller is gelijk een hit en ze stopt met het werk om zich volledig te richten op het schrijven.
Ze woont nu in Engeland met haar partner.

Meer informatie over haar boeken en haarzelf is te vinden op de hele mooie site:
http://www.mohayder.net/
---
Boekinformatie:
©2010 Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Birdman

Vertaling Bob Snoijink
ISBN: 90.245.3698.7
350 pagina's; Hardcover


(G2007/08)

View all my reviews

Geen opmerkingen: