Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 27 juli 2014

Markus Zusak: De boekendief


De boekendief
De boekendief by Markus Zusak
My rating: 5 of 5 stars

Het is 1939. Nazi-Duitsland. Het leven van Liesel Meminger verandert op slag als ze bij het graf van haar broer een voorwerp vindt dat gedeeltelijk onder de sneeuwligt. Het is "Het doodgravershandboek", dat daar per ongeluk lijkt achtergelaten. Liesel leert lezen van haar pleegvader en begint een passie te ontwikkelen voor boeken en taal. Al spoedig steelt ze boeken uit de boekverbrandingen van de nazi's, uit de bibliotheek van de vrouw van de burgemeester, waar er ook maar boeken te vinden zijn. Maar het zijn gevaarlijke tijden. Als het pleeggezin van Liesel een jood in de kelder verbergt, gaat er een wereld voor Liesel open, maar ook dicht.
---
Het verhaal wordt vertelt door de Dood. Hij vertelt over de macht van boeken en het vermogen tot inspiratie. Maar als de Dood vertelt, kan men beter luisteren.

Een uitmuntend geschreven boek. Een apart perspectief uit de ogen van de dood. Ook al weet je wat er gaat gebeuren , doordat de Dood zelf het einde la verklapt , is dit boek ontzettend goed. De makkelijke woorden die worden gebruikt, geven de juiste emoties weer, maar maken het boek ook toegankelijk. Ik ben niet snel door emoties bevangen in een boek door een verhaal., maar dit verhaal heeft het voor elkaar. Hier moest ik echt een traan wegpinken bij de laatste hoofdstuk over Liesel en de Himmelstrasse. Mogelijk omdat ik het gevoel heb een vriend weg te moeten brengen die voor mijn gevoel nog een heel lang leven had.
---
Uitgeverij: The house of books
ISBN: 978.90.443.1965.1
558 pg; Paperback

(G2008/35)


View all my reviews

Geen opmerkingen: