Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 27 juli 2014

James Herbert: Doem


Doem
Doem by James Herbert
My rating: 4 of 5 stars

De mensheid is te ver gegaan. De voortekenen van een naderende wereldramp razen met onvoorstelbaar geweld over alle continenten. Wervelstormen, aardbevingen, vloedgolven, vulkaanuitbarstingen - de laatste woeste stuiptrekkingen van een stervende planeet. Elke catastrofe wordt voorafgegaan door de mysterieuze verschijning van kleine bollen puur wit licht.

Evenals duizenden andere mensen ziet ook de Engelse klimatoloog James Rivers het stralende lichtspoor, dat hem met een hypnotiserende kracht naar de verblijfplaats van twee bijzondere kinderen leidt. Dan begrijpt James Rivers dat hij deze kinderen met zijn eigen leven moet beschermen. Want de toekomst van de zieke aarde ligt in hun handen.

Een titanenstrijd tussen de schrikwekkende krachten van licht en duisternis brandt los. Er staat iets ongelooflijks te gebeuren...
---

Een boek met een beeld dat na jaren dat het is geschreven steeds meer speelt. Een boek met stof tot nadenken. Voor bepaalde mensen zou het een boek kunnen zijn dat hun sterkt in hun visie, maar voor anderen blijft het gewoon fictie en dus gewoon een verhaal.
Voor mij is het een combinatie. Als je ziet wat er in wordt beschreven is het nog zo gek nog niet. Alles kan gebeuren ongeacht waar je bent en wat je denkt. De wereld is aan het veranderen en het boek geeft dat goed weer.
---
Uitgeverij : Van Holkema & Warendorf
ISBN: 978.90.269.7298.9
320 pg's; Paperback

(G2007/27)

View all my reviews

Geen opmerkingen: