Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 27 juli 2014

James Herbert: Duivelswerk


Duivelswerk
Duivelswerk by James Herbert
My rating: 4 of 5 stars

David Ash krijgt als opdracht de vreemde verschijnselen op een landgoed met kasteel te verklaren. Ash verwacht op korte termijn een verklaring te hebben gevonden voor wat de bewoners hebben gezien. Maar dan begint voor hem de nachtmerrie. De bewoners zijn vriendelijk, misschien wel te vriendelijk.
Ash weer niet dat er een duivelse samenzwering tegen hem is uitgebroed. Iets uit zijn verleden, dat hij heeft proberen te verdringen, probeert nu op afschuwelijke wijze wraak te nemen.

Dit boek is niet voor het slapen gaan. Het houd je vast en je wilt het uitlezen. Het verhaal is zo goed geschreven dat het in zijn macht houdt en je alles mee beleeft.
Het onderwerp is iets wat voor vele lezers iets dat onnatuurlijk is. Maar Herbert schrijft zo dat het je blijft boeien en je verbeelding laat spreken.
De verhaallijn heeft echter niet een duidelijk eind en mijn gevoel roept om een vervolg. Misschien is dat er ook wel, maar ik heb het nog niet gevonden.
Het verhaal zelf verdient echter wel zijn 4 sterren omdat het een heerlijke schrijfstijl heeft en omdat het je meeneemt.
---
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 987.90.269.7161.7
204 pg's; paperback

(G2008/19)


View all my reviews

Geen opmerkingen: