Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 27 juli 2014

Michael White: Equinox


Equinox
Equinox by Michael White
My rating: 3 of 5 stars

Als Oxford wordt opgeschrikt door de brute moord op een jonge studente, kunnen Laura Niven en Philip Bainbridge hun intiem etentje wel vergeten.
Philip moet het lichaam op de gevoelige plaat leggen en het is huiveringwekkend. Op de plaats van het hart zit een gat met daarin een gouden munt. Vierentwintig uur later wordt er weer een lichaam gevonden en nu ligt er een zilveren munt op de plaats van de hersenen. Laura, Philip en hun dochter Joanna beginnen de zoektocht naar de moordenaar en ontdekken de rijke historie van Oxford.
In dit verleden ontdekken ze dat er meer van deze moorden zijn gepleegd. Het trio ontdekt een link tussen het heden en het verleden, met Isaac Newton in het middelpunt opzoek naar het eeuwige leven.
---
Het verhaal is apart. Op bepaalde punten is het echter voorspelbaar. Het boek is makkelijk opzij te leggen, behalve de laatste pagina's van het verhaal dan wil je toch weten wie er aan de goede kant staan. Ook vervelend zijn de aanvullende pagina's met feiten. Het boek zelf is niet dik, maar door de aanvullende pagina's komen er toch weer een hoop pagina's extra bij. Deze feiten hebben voor mij geen toegevoegde waarde aan het verhaal. Als dit was opgevuld met meer interessante wendingen of plots dan had het boek mogelijk de vier sterren gehaald. Op dit moment krijgt het hier de kwalificatie drie sterren, terwijl ik het zelf een 3,5 ster zou hebben gegeven.
---
Michael White is een auteur met 10 boeken en 28 non-fictie boeken op zijn naam. Hij schreef onder andere Equinox en Stephen Hawking-a life in science. Onder de pseudoniem Sam Fisher schreef hij The E-force Trilogie.
Naast het schrijven is hij ook Science editor voor GQ en columnist voor de Sunday Express. In de jaren 80 was White bandlid van The Thompson Twins. Van 1984 - 1991 gaf hij les in Science aan d'Overbroeck's college in Oxford.
Af en toe doet hij ook nog wat voor TV en radio. Iets meer informatie is te vinden op de onderstaande site.
http://www.michaelwhite.com.au/
https://www.goodreads.com/author/show/1419.Michael_White
---
Boekinformatie
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf-Unieboek BV
ISBN: 978.90.269.8558.4
311 pagina's; Paperback

(G2007/26)

View all my reviews

Geen opmerkingen: