Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 27 juli 2014

Sir Arthur Conan Doyle - het Teken van Vier


het Teken van Vier
het Teken van Vier by Sir Arthur Conan Doyle
My rating: 3 of 5 stars

Sherlock Holmes en dr. Watson krijgen bezoek van mevrouw Mary Morstan. Sinds zes jaar krijgt ze elk jaar op haar verjaardag een parel van een onbekende afzender.
Echter nu heeft ze een brief gekregen waarin staat dat ze met twee vrienden langs moet komen om opheldering te krijgen van het onrecht wat haar is aangedaan.
Omdat ze geen vrienden heeft, heeft haar werkgever haar aangeraden om naar Holmes toe te gaan omdat hij haar ooit eens had geholpen.
Zo geschieden het dat Holmes en Watson met Mary mee gaan om uit te zoeken wat de geheimzinnige afzender wilt van Mary.
Het onderzoek brengt hun op het spoor van moordenaars, dieven en een fabuleuze schat.
Ondertussen ontwikkelt dr. Watson gevoelens voor Mary Morstan.
---
Arthur Conan Doyle is geboren in 1859 te Edinburgh. Hij studeerde voor arts waar bepaalde diagnoses hem inspireerde. En die later werden gebruikt in de deductiemethoden van Holmes.
---
Het teken van vier heb ik als luisterboek beluisterd als 'De Agra-schat'. Het luisterboek werd aangeboden door de Luisterbieb.
Het verhaal vond ik leuk en een echte detective. Echter was de stem van de verteller soms irritant omdat hij verschillende stemmetjes gebruikte voor de verschillende personages. Op zich is dat goed, maar bepaalde stemmen vond ik niet geschikt voor de personages. Dus dat maakte dat ik het niet altijd prettig vond om te horen.
Daarom ook maar drie sterren.
---
De Luisterbieb is een app dat wordt aangeboden door Bibliotheek.nl, die ook de vakantiebieb als app aanbieden. Het is voor beide apps mogelijk dat Nederlanders hier gebruik van maken ook al zijn ze geen lid van een bibliotheek. In de vakantieperiode zijn beide apps te gebruiken voor iedereen.

Helaas hebben ze niet de gegevens van het luisterboek geplaatst of ik kan het gewoon niet vinden.

[G2014/28]


View all my reviews

Geen opmerkingen: