Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zaterdag 23 augustus 2014

Katherine Neville: De Acht


De Acht
De Acht by Katherine Neville
My rating: 5 of 5 stars

1972; Catherine Velis, computerexpert bij uitstek, moet door omstandigheden naar Noord-Afrika. Cath raakt betrokken bij een levend schaakspel. Een zoektocht, door op macht beluste personen opgezet, naar het legendarische schaakspel van Karel de Grote. Maar tot welke kamp behoort zij? En wie kan ze vertrouwen?
Naar mate het spel vordert, komt Cath in een positie terecht die zij niet kan weigeren.
1790; Mireille de Remy, een Franse novice in de abdij van Montglane, wordt tot een keuze gedwongen wat haar wereld op zijn kop zet. Alleen maar voor een schaakspel van Karel de Grote.
---
Een fantastisch geschreven boek. Geweldig en spannend tot de laatste pagina, waarbij je met vragen blijft zitten. Schaken is de rode draag in het boek. De tremen zij niet vervelend, maar worden waar nodig uitgelegd.
De twee verhaallijnen zijn niet vervelend en los van elkaar te lezen. Het maakt het verhaal niet verwarrend. In eerste instantie is het ook niet duidelijk waarom deze twee verhalen worden verteld. In het laatste gedeelte wordt alles langzaamaan duidelijk.
Dat er meer is dat de twee verhaallijnen bindt dan allen het schaakspel van Montglane, het spel van Karel de Grote, dat is duidelijk.
---

(G2008/31)


View all my reviews

Geen opmerkingen: