Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

vrijdag 22 augustus 2014

Dan Simmons: Lood


Lood
Lood by Dan Simmons
My rating: 2 of 5 stars

Voor Joe Kurtz was de moord op zijn vriendin de laatste druppel. Na zijn afrekening met de dealende klootzak die het gedaan had, mag de privédetective jaren afkoelen in Atica. Daar beschermt hij 'Little Skag' Farino, de zoon van een maffiabaas, tegen ongewenste intimiteiten. Na zijn vrijlating ontmoet Kurtz de oude Farino.
Don Byron Farino wil met pensioen, maar klampt zich desondanks vast aan zijn afbrokkelende status binnen de georganiseerde misdaad van New York.
De Don betaald Kurtz om een vermiste accountant op te sporen - de man weet te veel om los te lopen. Maar iemand wil dat de accountant zoek blijft. Naarmate het onderzoek vordert en de bodycount stijgt, vraagt Kurtz zich af wie hij nog kan vertrouwen.

Iedereen heeft eigen belangen: de sensuele maar gevaarlijke dochter van de Don, de hitman die de Deen wordt genoemd, een albino die gespecialiseerd is in messenwerk en een zwaarbewapende, wraaklustige dwerg...
---
Het is een verhaal met sprongen, maar toch goed te volgen. Het is voor mijn gevoel niet echt spannend, maar toch wil je het boek uitlezen. Het heeft echter wel een apart einde waardoor je het gevoel krijgt dat er nog meer komt. Twee sterren is het hoogste wat ik het boek kan geven. Maar misschien ben ik het gewoon niet gewend
---
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V
ISBN: 978.90.6112.236.4
300 pagina's; paperback

(G2007/23)

View all my reviews

Geen opmerkingen: