Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

donderdag 25 september 2014

Willy Lindwer - De Laatste Zeven Maanden: Vrouwen In Het Spoor Van Anne Frank


De Laatste Zeven Maanden: Vrouwen In Het Spoor Van Anne Frank
De Laatste Zeven Maanden: Vrouwen In Het Spoor Van Anne Frank by Willy Lindwer

My rating: 3 of 5 stars


Ik laat het even bezinken en tot een verhaal komen.

25/9/14:
Ik heb het boek echt moeten laten bezinken. Het was lastig om te beschrijven wat ik heb gelezen vooral omdat het vooral ook biografisch is.

Zeven vrouwen vertellen in dit boek over hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog en vertellen over hun leven en hun kennismaking met Anne Frank, Margo en hun moeder.
De vrouwen uit het boek vertellen wat zij deden voordat ze werden opgepakt, hoe hun kampreis is verlopen en waar ze Anne ontmoette. Ze vertellen over de ontberingen en de dingen die ze hebben moeten doen tijdens hun kampleven.
Het verhaal is in hoofdstukken verdeeld. Per hoofdstuk is één van de vrouwen aan het woord aangevuld met foto's van toen en nu. Daarnaast staat helemaal achterin het boek de documentairescript. Interessant is het niet omdat je de verhalen van de vrouwen al heb gelezen. Een mooie aanvulling is wel de commentatortekst. Dit geeft net even de achtergrondinformatie die hier en daar nodig is.
Handig is de literatuurlijst. Hier staan boeken die je anders misschien niet zou lezen omdat je ze niet kent.

Het boek kwalificeren voelt niet goed aan. Dus houd ik het neutraal. 3 sterren. Niet omdat het slecht is. Maar juist omdat je zulke boeken lastig kan beoordelen via sterren. Het is goed geschreven en het is leesbaar. Spanning en the thrill zit er logischerwijs niet in.
Het boek is aan te raden als je interesse hebt voor de tweede wereldoorlog en de laatste maanden van Anne Frank en de anonieme vrouwen.

[G2014/33]

View all my reviews

Geen opmerkingen: