Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 5 oktober 2014

Martin Davies - De Verloren Vogel


De Verloren Vogel
De Verloren Vogel by Martin Davies
My rating: 4 of 5 stars

5 oktober 2014:

In 1774 wordt er tijdens een expeditie naar de Stille Zuidzee een ongewone vogel gevonden. Als het dier wordt gevangen komt het in Engeland in handen van Joseph Banks. Banks stelt de vogel met trots tentoon. Maar dan is de vogel plots spoorloos verdwenen. Het enige dat overblijft, is een tekening.
Ruim 200 jaar na dato wordt John Fitzgerald gevraagd te helpen om de vogel te vinden. Het enige exemplaar is een opgezette vogel en die brengt nu veel op met de huidige technieken. Fitzgerald geeft aan in eerste instantie geen interesse te hebben. Maar als er in zijn huis wordt ingebroken raakt hij toch geïnteresseerd en gaat hij zelf op onderzoek uit met de studente Katya. Tijdens hun onderzoek komen ze meer te weten of de vogel en zijn achtergrond, maar ook over de eigenaar. Daarnaast komen ze verschillende mensen tegen die om verschillende redenen interesse blijken te hebben in de vogel. Dit alles maakt dat Fitzgerald zijn speurtocht alleen anders moet instellen. Want elke stap die hij neemt wordt in de gaten gehouden.

De verloren vogel gaat echt over een verloren vogel, maar het verhaal brengt meer.
Het brengt twee tijden, twee verhalen bij elkaar. Het geeft een landelijke reis en een wereldreis weer en een speurtocht met andere uitkomsten dan men verwacht.
Het verhaal rond John Banks en zijn leven, waaronder de expeditie met Kapitein Cooks. De vogel en een geheime vrouw in zijn leven.
Dan het verhaal van John Fitzgerald die gevraagd wordt door de minnaar van zijn ex om te helpen zoeken naar de vogel.
Twee verschillende verhalen met een en dezelfde onderwerp, maar in verschillende tijden.
Het gaat om de vogel, maar ook weer niet. Want is de vogel niet alleen verloren en speelt meer. Een verloren liefde? Een nieuw bestaan of toch een groot geheim verborgen in het geheel?

Buiten de kleine spel- en schrijffouten is het boek ontzettend leuk en spannend om te lezen. Het is een roman dat bijna alles in zich heeft. Het verbaast me dat het boek nieuw niet meer te koop is en dat er weinig aandacht aan gegeven is.

Belangrijk is wel dat je in het begin even doorzet. Maar toch word je al snel wel meegetrokken in het verhaal.

---
Martin Davies veel is er niet over hem bekend. Hij heeft boeken geschreven over o.a. de huishoudster van Sherlock Holmes.
Voor meer informatie verwijs ik naar:
https://www.goodreads.com/author/show/92375.Martin_Davies

---
©2010 De verloren vogel; Erik de Vries en Uitgeverij De Vliegende Hollander
©2005 Martin Davies;
The conjuror’s bird
Uitgeverij Hodder & Stoughton

Omslagontwerp: Nanja Toebak
Foto omslag: © Marco van Duijvendijk
Vormgeving binnenwerk: Perfect Service
Foto auteur: Jerry Bauer
ISBN: 978.90.495.0058.0

[G2014/35]



View all my reviews

Geen opmerkingen: