Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

donderdag 23 oktober 2014

Franca Treur: Dorsvloer vol confetti


Dorsvloer vol confetti
Dorsvloer vol confetti by Franca Treur
My rating: 4 of 5 stars

Een fictief verhaal, dat zo realistisch is dat je zou kunnen denken dat Katelijne echt bestaat en je zou bijna medelijden krijgen. Maar begrijpen waarom ze zo doen is de andere kant van het verhaal. Het is lastig, maar als dat lukt dan komt er een klein beetje begrip en respect naar boven.

Het verhaal gaat over Katelijne die opgroeit in Zeeland en in oude, gelovige tradities. Zo speelt het geloof een belangrijke rol in het leven van Katelijne en haar familie, bestaande uit ouders, oma en broers.
Maar daarnaast is zij toch benieuwd wat er buiten het gezin speelt. Soms begint ze vragen te stellen. Maar altijd in combinatie met het geloof. Daarnaast houdt ze van lezen, wat toch weer voor scheve ogen zorgt bij moeders en haar broers.

Toch een apart boek en wel het lezen waard. Vooral omdat er families kunnen zijn die, misschien niet toegevend, toch wel op deze manier leven of zouden willen leven.
Daarnaast is het verhaal begrijpelijk en leesbaar zonder teveel gelovige teksten of dialect gebruik.
Ik zou zeggen veel leesplezier, want ik heb wel genoten. En dat voor iemand die niet zo vaak Nederlandse/Vlaamse auteurs leest.

---
Franca Treur geboren in 1979 te Meliskerke. Studeerde Nederlands en literatuurwetenschappen aan de universiteit van Leiden.
Meer informatie is te vinden op:
http://www.francatreur.nl/

---

©2009 Franca Treur; Prometheus Amsterdam
1e dr. september 2009
Omslagontwerp: Tessa van der Waals
Foto omslag: Anke van Iersel
Foto auteur: Bob Bronshoff
Zetwerk: Mat-Zet bv, Soest

ISBN: 978.90.446.1023.9
Paperback.

(G2011/01)

View all my reviews

Geen opmerkingen: