Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

woensdag 22 oktober 2014

Daniëlle Hermans: Het tulpenvirus


Het tulpenvirus
Het tulpenvirus by Daniëlle Hermans
My rating: 3 of 5 stars

Een jonge kunstenaar raakt betrokken bij de mysterieuze dood van zijn oom. Hij komt erachter dat de tulpenmanie niet iets is dat tot het verleden behoort. De gekte rond die bloem drijft mensen nog steeds tot het uiterste, zelfs tot moord…
Alkmaar, 1636. De gerespecteerde herbergier en tulpenhandelaar Wouter Winckel wordt gevonden in de gelagkamer van zijn taveerne De Oude Schuttersdoelen. Vermoord. Waarom moest hij dood?
Londen, 2007. Frank Schoeller wordt door zijn neef Alec dodelijk gewond aangetroffen. Uit de laatste woorden van Frank en het boek dat hij omklemt, begrijpt Alec dat de moord iets met tulpen te maken moet hebben. Samen met zijn beste vriend Damian volgt Alec een spoor dat niet alleen terugleidt naar de 17de-eeuwse tulpenhandel en de moord op Winckel, maar ook naar een groep rijke investeerders waarvan Frank deel uitmaakte. Dan duikt de ambitieuze biologe Tara Quispel op. Zij blijkt Frank goed gekend te hebben en heeft het moeilijk met zijn dood. Maar om andere redenen dan Alec denkt... Als blijkt wat er achter Franks plannen zat en hoeveel er op het spel staat, is niemand van de betrokkenen zijn leven meer zeker.

Het verhaal komt langzaam opgang en neemt je niet helemaal mee. Er blijven te veel vragen over en het lijkt alsof er een vervolg komt. Hermans neemt je echter wel mee en laat je zien wat er gebeurt. Ze schrijft heel beeldend.
Drie sterren voor dit boek.

---
Daniëlle Hermans (1963) is na haar studie Kunstbeleid en -management aan de Universiteit van Utrecht het communicatievak ingegaan als freelance communicatiemanager. Haar interesse voor de Nederlandse geschiedenis en haar liefde voor thrillers zette haar aan tot schrijven. Het tulpenvirus is haar debuut.
Meer informatie over Daniëlle Hermans is te vinden op:
http://daniellehermans.nl/
---
©2008
A.W. Bruna Uitgevers BV
978.90.229.9399.6
Paperback; 301 pagina's

Omslagbeeld: Semper Augustus, 17e-eeuwse waterverfschilderij (anoniem)
Omslagontwerp: Wil Immink Design
Uitgave tot stand gekomen door bemiddeling van Sebes & Van Gelderen Literair Agentschap te Amsterdam

Opdracht: Voor Taco




View all my reviews

Geen opmerkingen: