Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

woensdag 22 oktober 2014

Camilla Läckberg - IJsprinses


IJsprinses
IJsprinses by Camilla Läckberg
My rating: 3 of 5 stars

Erica Falck is een jonge vrouw die biografieën schrijft over auteurs. Erica leeft in het huis van haar ouders die bij een ongeluk om het leven zijn gekomen. Samen met haar zus Anne hebben ze de taak om het huis leeg te maken en te beslissen wat er met het huis gebeurt. Tot overmaat van ramp bemoeit Lucas, de man van Anne, zich er mee en besluit zonder overleg dat het huis verkocht moet worden.
Om even alles achter zich te laten gaat Erica joggen en komt ze Eilert Berg tegen. Hij wijst in paniek naar het huis van Alexandra Wijkner , een voormalige boezemvriendin van Erica. Als ze naar binnengaat, vindt ze het lijk van Alexandra.
Het politieonderzoek start onder leiding van Bertil Mellberg de hoofdinspecteur. Hij draagt het werk over aan Patrik Hedström en zijn collega’s. Uit de eerste onderzoeken lijkt het erop dat het om zelfmoord gaat, maar al snel komt naar boven dat het om moord gaat.
Omdat Erica schrijft vragen de ouders van Alexandra om een stukje over hun dochter te schrijven. Juist omdat ze deze opdracht aanpakt raakt Erica nog meer betrokken bij het onderzoek. Samen met Patrik bespreekt ze de zaak en samen komen ze tegenstrijdigheden tegen in het hele onderzoek. Door verder op onderzoek uit te gaan en het met elkaar te bespreken, lossen Erica en Patrik de zaak Wijkner, Anne/Lucas en het ouderlijk huis op.

Dit moet krijgt 3 sterren van mij.
Dit is mijn eerste boek van Camilla Läckberg en het is een apart boek en smaakt naar meer.
Het is een goed geschreven verhaal met twee verhaallijnen die Läckberg goed uit elkaar weet te houden ondanks dat de verhaallijnen door elkaar lopen en het lijkt alsof de lijnen met elkaar te maken hebben. Läckberg liet me genieten met dit verhaal. Daarnaast is de schrijfstijl heerlijk om te lezen. Je gaat als een trein door het verhaal. Een trein dat je meevoert naar alle soorten spanning. Het is een toegankelijk boek waarbij alleen de verschillende steden hun namen behouden. De vertaling is in mijn ogen daarom geslaagd. Dat mag ook een keer worden gezegd.
De hoofdpersonen komen tot leven en je ziet ze vechten met hun emoties en hun dagelijkse afleidingen. Daarnaast zie je ze groeien in het verhaal. Relaties die opbloeien en stuk gaan.

---
Camilla Läckberg werd in 1974 geboren te Fjällbacka in Zweden. Fjällbacka is een vissersgemeenschap waar een groot deel van Läckbergs verhalen afspelen. Al vrij jong heeft Läckberg het talent om verhalen te vertellen. Haar eerste boek bracht ze uit als 5-jarige met vooral de donkere kant van de mensheid als rode draad door het verhaal. Toen had ze al de fascinaties voor deze donkere kant.
Ondanks haar talent koos ze voor een traditionele opleiding in Gotenborg als econoom en management. Na haar studie ging ze in Stockholm werken als productmanager, maar was niet blij met de richting die ze had gekozen.
Haar balans vond ze in een schrijfcursus die ze van haar man, moeder en broer kreeg als gezamenlijk cadeau. Tijdens deze cursus begon ze aan haar eerste boek te schrijven dat later uitkwam als de IJsprinses. Dit boek verscheen in 2003 in de boekenwinkels.
Met haar achtergrond en studie wist ze dat het belangrijk was om contact te onderhouden met toekomstige klanten/consumenten. Daarom dat ze de eerste jaren van haar carrière de meeste boekenwinkels in het land bezocht om contact te leggen en te onderhouden met haar lezers.
Tijdens deze periode wist ze elk jaar een crime boek uit te brengen en daarnaast ook nog twee kookboeken met haar jeugdvriend Christian Hellberg.

Camilla is uiteindelijk de bestverkopende auteur van Zweden en haar boekverkoop stijgt nog steeds nu steeds meer mensen buiten Zweden haar boeken leren kennen.
In 2007 werd er een film uitgebracht en in 2012 werd er een tv-serie uitgebracht met als rode draad haar boeken.
Meer informatie over haar boeken en haarzelf is te vinden op een van de onderstaande sites:
http://www.camillalackberg.com/
https://www.goodreads.com/author/show/72887.Camilla_L_ckberg

---
Boekinformatie
©2003 Isprinsessan
©2008 Anthos
Vertaling: Elina van der Heijden en Wiveca Jongeneel

ISBN: 978.90.4141.255.3
357 pagina’s; Paperback



[G2014/27]



View all my reviews

Geen opmerkingen: