Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

donderdag 23 oktober 2014

Markus Heitz: Ritus


Ritus
Ritus by Markus Heitz
My rating: 5 of 5 stars

Het verhaal begint in 1764 waarin Jean Chastel samen met zijn zonen Pierre en Antoine een beest vangen. Dit beest is anders dan de andere dieren die men ooit heeft gevangen. Al snel merken ze dat het beest niet zomaar een dier is, maar iets dat uiteindelijk toe behoort tot een ras die bekend is met en zich aan kan passen aan de omgeving van de mensen. De Chastels jagen op dit beest omdat zij zich verantwoordelijk voelen voor wat er in hun provincie gebeurt. Zij jagen en al snel komt vader Jean tot een akelige ontdekking. Wat hem zal blijven achtervolgen.
2004 Eric von Kastell is een beroemde schilder van duistere schilderijen. Wat de mensen niet weten is dat Von Kastell de inspiratie haalt uit zijn jacht op bloeddorstige wezens. Als tijdens een jacht zijn vader omkomt, zint Von Kastell op wraak, maar hij kan niet bevroeden dat het leven en zijn toekomst zal veranderen.
Von Kastell raakt verzeild in een dodelijk spel die hem meer kosten dan zijn leven alleen.

Heitz neemt je mee, maar beschrijft alles zo dat je fantasy de vrije loop kan gaan. Zijn manier van schrijven is makkelijk en niet overheersend. Hij laat je genieten.
Het verhaal trok me mee en het was alsof ik een film bekeek. Zijn schrijfstijl is beeldend en je kan zo een voorstelling maken als men het zou verfilmen (liever niet natuurlijk).
Te laat had ik echter door dat het boek uit twee delen bestond en dat ik dus snel aan het volgende boek moest beginnen wil ik weten hoe het afloopt.
Maar dat vond ik leuk.

---
Markus Heitz geboren in 1971 te Homburg. Heeft gymnasium gedaan en is via het leger naar de universiteit van Saarland gegaan waar hij journalistiek studeerde.
Zijn boeken zijn in meer dan 8 landen vertaald en alleen al in Europa zijn er meer dan 1,5 miljoen boeken van hem verkocht.
Meer over Heitz en zijn boeken is te vinden op:
http://www.mahet.de/site/

---
©2006 Knuar Verlag, ein Unternehmen der Droemerschen Verlagsanstalt Th. Knaur Nachf. GmbH & Co. KG, München
RITUS
©2008 Uitgeverij Luitingh~Sijthoff B.V., Amsterdam
Vertaling: Marcella Houweling
Omslagontwerp: Karel van Laar
Omslagillustratie: Zero Media

978.90.245.2780.9
400 pagina's; Paperback




View all my reviews

Geen opmerkingen: