Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

woensdag 22 oktober 2014

Isa Hoes - Toen ik je zag


Toen ik je zag
Toen ik je zag by Isa Hoes
My rating: 4 of 5 stars

6 oktober 2010; half Nederland is in shock. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Nederlands bekendste soapauteur en perfecte schoonzoon, ondeugend, mystiek en mysterieus is uit het leven gestapt. Antonie Kamerling is er niet meer.

Isa Hoes vertelt ons op bijzondere wijze hoe haar leven met Antonie was. Ze leerde hem kennen bij GTST en ze raken bevriend. Op een gegeven ogenblik groeit hun liefde en kunnen ze niet meer zonder elkaar. Ze vullen elkaar aan, maar blijven individuen die elkaar ook steeds weer terug moeten vinden.
Dat hun leven goede en slechte tijden zou kennen, dat wisten ze. Maar dat het soms tot het extreme zou gaan, dat hadden ze niet verwacht.
Isa spreekt vooral over de moeilijke tijd tijdens de depressiviteit van Antonie, waarbij ze niet weet wat er zou gebeuren. Ze weet niet wat er aan de hand is en hoopt dat alles goed komt.
Haar manier van schrijven is apart. Het begint met hoe ze wenste dat het zou moeten gaan en dan vertelt ze het echte verhaal. Tussendoor lezen we fragmenten uit haar dagboeken en soms uitgedeelten van de dagboeken van Antonie.
Vier sterren voor dit boek.
---
Isa Hoes geboren in 1967 te Leiden. Haar ouders waren verschillend in geloof. Haar vader was katholiek en haar moeder was Joods. Haar broer is Onno Hoes, burgemeester van Maastricht.
Naast vrouw, schrijfster en goede actrice is ze bovenal moeder van haar twee kinderen die ze kreeg met Antonie Kamerling.

---
Boekbeschrijving:
©2013 Isa Hoes
De uitgave kwam tot stand door bemiddeling van Sebes & Van Gelderen literair Agentschap te Amsterdam
Omslagontwerp: Roals Triebels
Omslagfoto’s: © Mark Uyl

ISBN:978.90.263.2974.6
E-book via de vakantiebieb app.

[G2014/30]


View all my reviews

Geen opmerkingen: