Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

woensdag 22 oktober 2014

Arnaldur Indriðason - Winternacht


Winternacht
Winternacht by Arnaldur Indriðason
My rating: 4 of 5 stars

“Ben ik degene die nog leeft of degene die gestorven is? Steinn Steinarr, Op het Kerkhof” pg 19 van hfd 14 van de E-book

Op een koude januaridag moeten Erlendur, Elinborg en Sigurduróli naar een plaats delict in de tuin van een appartementencomplex. Daar is een donkere jongen dood aangetroffen.
Terwijl de weersomstandigheden slechter worden, moeten de drie rechercheurs hun onderzoek uitvoeren voordat alle sporen weg zijn. Het onderzoek stuit op muren en laat zien hoe gesloten de samenleving is. Want ondanks dat het een racistische moord lijkt te zijn, blijkt niemand iets te weten en houdt iedereen zijn mond.

Een boek over verlies op meerdere fronten. IndriÐason heeft het goed geschreven en weet waar hij het over heeft. Je kunt je in het verhaal verliezen en toch de afstand bewaren alsof je van bovenaf naar het verhaal en de gebeurtenissen kijkt.
Het boek begint al met spanning. De spanning wordt onderbroken door het verdriet van de hoofdrolspeler, maar het blijft onderhuids kriebelen. Dit is een ander soort spanning dan de Amerikaanse thrillers je geven. Het is dichterbij en toch ook veraf. Het geeft wel voldoening om te lezen hoe de personen in de omgeving opgaan en hoe de rechercheurs het onderzoek uitvoeren. Helaas heb ik nog geen boeken gelezen met deze hoofdpersonen en was dit van de auteur pas mijn tweede boek, maar zijn schrijfstijl vind ik wel prettig om te lezen en ik hoop in de toekomst meer van deze auteur te lezen.
Zijn personages hebben een verleden en een heden waar een toekomst uitvoortvloeit en waar zeker in de groei van zijn hoofdpersonen meer mogelijk is.

---
Over Arnaldur Indriðason is er weinig te vinden wat op een eigen pagina staat. Toch wil ik wat informatie over de auteur aan jullie doorgeven.
Hij is geboren in 1961 te Reykjavik. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit van IJsland. Hij werd journalist, freelancer en filmcriticus van dezelfde krant. Zijn boeken worden tegenwoordig uitgegeven in 26 verschillende landen en worden vertaald in diverse Europese talen.
Hij heeft verschillende prijzen gewonnen met zijn boeken waaronder de CWA Gold Dagger Award en de Glazen sleutel (de prijs voor de Scandinavische misdaadroman)
De informatie heb ik afgehaald van Wikipedia en van:
https://www.goodreads.com/author/show/6861265.Arnaldur_Indri_ason

---
Boekinformatie:
©2005 Arnaldur Indriðason
Oorspronkelijke titel: Vetrarborgin
©2007 1e druk
©2011 5e druk E-book
Vertaling: Kim Middel
Uitgeverij Em Querido’s Uitgeverij BV; Amsterdam
Omslag: Roald Triebels
Omslagbeeld: Hollandse hoogte

ISBN: 978.90.214.3590.9
Boek gelezen via de Vakantiebieb als E-book.

[G2014/29]


View all my reviews

Geen opmerkingen: