Currently reading

Trisha's currently-reading book montage

Getuige
De Grote Zaal
De Verloren Vogel


Trisha's reading »

zondag 30 november 2014

Chris Vegter - De tijdsteen


De tijdsteen
De tijdsteen by Chris Vegter
My rating: 3 of 5 stars

Het is een leuk boek om even tussendoor te lezen.

Thomas heeft een zieke opa en gaat daar vaak heen. Soms wordt hij onderweg opgewacht door een aantal jongens van een middelbare school. Op een dag gebeurt dat weer, maar weet Thomas te ontkomen door zich op het terrein van een steenhouwerij te verstoppen. Daar vindt hij een piramide-achtige rode steen. Als hij het aanraakt gebeurt er iets raars. Thomas begint zich niet lekker te voelen en de tijd gaat snel.
Al snel komt Thomas er achter dat de steen de tijd kan versnellen en vertragen. Als hij op een nacht bezoek krijgt van schimmen, wordt hij bang, maar Thomas krijgt hulp van een man in een blauwe gewaad. Deze man lijkt op zijn opa. De man vertelt Thomas het verhaal van de steen.
Al snel komt Thomas er achter dat de steen beschermd moet worden en in ieder geval dat de steen voor 21 december 2012 in niemands handen terecht mag komen. Maar dat is een zware opgave.

Een leuk jeugdboek. Dat ik zeker wil plaatsen onder Young Adult. Het leest makkelijk weg en je kunt er van genieten om tussendoor te lezen. Voor de jeugd is het een beginnend fantasy boek.
---
Chris Vegter geboren te Stadskanaal in 1952. Hij groeide op in Nieuw-Buinen waar hij tussen de boerderijen en de verschillende kanalen en bruggen opgroeide.
Hij ging naar school en was lid van de gymnastiek- en voetbalvereniging.
Zijn middelbare school was in Stadskanaal waar hij op de fiets heen ging.
In Winschoten ging hij naar de Pedagogische Academie en studeerde hij voor onderwijzer. Daarna wilde hij psychologie en sociale wetenschappen studeerde, maar werd eerst leerkracht wat hij ontzettend leuk vond, waardoor de studie een aantal jaren later pas werd begonnen.

Meer informatie over zijn boeken en hemzelf is te vinden op:
http://www.chrisvegter.nl/index1.htm
---

[G2014/45]


View all my reviews

Geen opmerkingen: